14 °C
enyhe eső
2025. május 19., hétfő
Ivó, Milán

Japán palacsinta

2019. január 07.
9.2951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár sokan kezdenek januárban diétába, azért nem szabad elfelejteni, hogy néha egy kis bűnözés belefér. Éppen ezért mutatjuk meg, hogyan készíthetsz isteni finom japán palacsintát, ami habkönnyű édesség.


Hozzávalók:
2 tojás
3 teáskanál porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál tej
1 csipet só
30 g liszt
3 csipet sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és a tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd adagonként hozzákeverjük a tojássárgás részhez. Végül a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Egy nagyobb pogácsaszaggatót körbeolajozunk és egy teflonserpenyő közepére ültetjük. Egy nagyobb kanál tésztát teszünk a formába, majd alacsony lángon hagyjuk sülni, ezután fordítunk rajta és sütünk rajta. Végül kivesszük a formából.
3 hozzászólás

Pocok

6 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ebből vagy 20at meg kellene ennem.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 10 hónapja és 27 napja

Szerintem még mindig a magyar klasszikus a legjobb mosolygó smiley

válasz erre

leoni

6 éve, 10 hónapja és 27 napja

Egy kicsit hasonlít az amerikai változatra, ott is szét kell választani a tojásokat.

válasz erre