13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Izgalmas gyerekprogramokkal vár Kassa

2023. május 03.
76.3831
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
Már most érdemes megtervezni a nyarat, és nem csak belföldre. A történelmi város, Kassa is várja a látogatóit, ebben az évben a gyerekeket különösen, számos nekik való programmal. Ha Kassára készülünk, eszünkbe jut II. Rákóczi Ferenc, Márai Sándor, de vajon mit mutassunk meg a legkisebbeknek, hogy ők is élvezzék az utazást? Legújabb cikkünkben erre a kérdésre is válaszolunk.


Egy őskori szitakötő szárnylenyomata is látható itt

Mi elsőnek biztosan a Kassai Állatkertet javasolnánk, ami Szlovákia legnagyobb állatkertje. Itt a gyerekek akár 300 állatfajt és 1800 állatot is felfedezhetnek, és sokat közülük meg is etethetnek. Innen gyönyörű kilátás nyílik a Kavečany-hegységre, ráadásul ez a harmadik legnagyobb alapterületű állatkert Európában. A területén még a Dino Parkot is felfedezhetitek, ahol megcsodálhatóak az ősi óriásgyíkok másolatait.

Aki több naposra tervezi az ittlétet, foglaljon szállást az állatkertben - izgalmas lehet hajnalban a vadállatok hangjára ébredni. A bátrabbak válasszanak egy vad száguldást a bobpályán, amellyel közvetlenül az állatkert bejárata elé vezet. A 800 méter hosszú pálya kilenc kanyarral rendelkezik, és ajándékba még egy pillanatképet is kaphatunk a féktelen száguldásról.

+1 Tipp
Ha a várost vonattal keressük fel - az állatkert megközelítéséhez használjuk a vasútállomásról induló buszokat.

Izgalmas gyerekprogramokkal vár Kassa - 2. kép

A kamaszoknak valódi kaland jár!

Talán hihetetlen, de Kassán tizenhárom különböző szabadulószoba várja, hogy megfejtsék a rejtélyeit. Igaz, ezt első sorban akkor ajánljuk, ha elromlana az idő, vagy itt töltjük az éjszakát, és késő délután illesztjük a programunkba. Csak választás kérdése, hogy a Karib-tenger kalózinak akarunk segíteni vagy Harry Potternek. Minden játék már elindul két fővel, de akár nyolcan is próbára tehetitek a tudásotokat! Aki mégis is inkább a szabadban töltené el az időt, de a kincskeresésről sem akar lemondani, kutasson a kassai kincs után vagy fürkéssze ki a boszorkányok titkait.

+1 Tipp

Hogy Kassának milyen aranykincse van? 1935. augusztus 24-én Kassán, a híres Fő utcán a jelenlegi 68. szám alatt egy régi épület elbontása során a falba építve találtak rá egy kör alakú rézdobozra, amiben hatalmas mennyiségű kincs volt elrejtve. A felfedező munkások megpróbáltak néhány érmét eltulajdonítani, de végül sikerült a lelet egységét megőrizni. A lopási kísérlet miatt a megtalálók elestek a törvényes jutalomtól, a kincs teljes egészében állami tulajdonba került, ma egy páncélozott teremben a Kelet-Szlovákiai Múzeumban lehet megtekinteni a 17. századi aranypénzeket.

Izgalmas gyerekprogramokkal vár Kassa - 3. kép

Ki szereti a növényeket?

A kassai botanikus kert Közép-Európa egyik legfontosabb botanikus kertje. A gyerekeket biztosan lenyűgözik majd a húsevő növények vagy a csodálatos kaktuszok. A különböző pálmaházakban különböző a páratartalom és a hőmérséklet, jól szemléltetve, hogy az egzotikus növények hol érzik magukat igazán jól.

+1 Tipp
A nyár attrakciója a sokféle színű, formájú és méretű trópusi pillangók kiállítása.

Gépmadarak kiállítása
Tudtad, hogy Kassán repültek először hőlégballonnal Szlovákiában? Nem véletlen, hogy a repülés szerelmesi olyan nagy kedvvel keresik fel a Repüléstörténeti Múzeumot! Közel ötszáz kiállítási tárgy mutatja be a repülés fejlődését: az első kísérletektől az űr- és rakétatechnológia fejlődéséig.

+1 Tipp
A múzeumban egyedülálló repülőgépgyűjtemény várja az érdeklődőket: Mirage, Lockheed, Phantom vagy Messershcmitt típusok is!

Izgalmas gyerekprogramokkal vár Kassa - 4. kép

Gyűjtsétek a pecséteket!

Idén különleges dokumentummal várja a látogatókat a város, amivel a kalandvágyó családok felfedezhetik a látnivalókat! Váltsátok ki a Kassai Gyermek Útlevelet, amely ingyenes, és a turisztikai információs pontokon lehet kérni (pl. Visit Košice (Kassa) Info Pointban, a Kassai a főutcán 59. szám alatt). Az útlevél tulajdonképpen egy kis könyv, amiben számos program, látnivaló sorakozik, matricákat lehet beleragasztani és pecséteket lehet gyűjteni, amelyeket a város különböző látnivalóinál adnak. A pecséteket aztán különböző értékes ajándékokra lehet beváltani.
2 hozzászólás

Perec

11 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hmmmm szép város, de még nem jutott eszembe eddig oda menni városnézésre. Jó ajánló, köszi!

válasz erre

EszterSzabadkai

11 hónapja, 3 hete

Még sosem voltam Kassán, de most felkeltette az érdeklődésemet.

válasz erre