Budapest szívében található Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral, ennek megfelelően idén három különböző íz és formavilág várja a vendégeket. Az új desszertek megalkotásánál fontos volt a cukrászmester számára, hogy mindenki élvezhesse az ízeket, így cukormentes változatok is készültek.
Bechmann György cukrászmester a tradíciók megtartása mellett igyekszik a legújabb trendeket is követni, melynek köszönhetően három új sütemény debütált a Zsolnay Kávéházban: a Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb Zsolnay-Lúdláb.
A
Cassiopeia egy kifinomult és légiesen könnyed sütemény, mely a legfényesebb csillagképről kapta a nevét. A sütemény egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és búzalisztet sem.
A Béke szelet már egy régebbi zászlóshajója a Kávéháznak, mely a Béke Szállóról kapta a nevét. Bechmann György azonban most
újragondolta a desszertet és megalkotta a Béke desszertet. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval.
A
Zsolnay-Lúdláb egy teljesen új desszert, mely szintén kicsit eltér a hagyományos lúdláb tortától. A piskóta jó minőségű mandulalisztből készült, míg a rum helyett Panyolai cseresznyepálinka került a süteménybe. A gyümölcsös rétegekben meggykrémmel és meggypürével találkozhat az ember. Mindez laktózmentes, így a laktóz érzékenyek is élvezhetik az ízeket.
A sütemények mellett egy különleges kiállítás is helyet kapott a Radisson Blu Béke Hotel Kupola - Galériájában.
Péter Adrienn fotóiban gyönyörködhetünk, melyek nem akarnak mást, mint kellemes élményt nyújtani, ismerős vagy új gondolatokat és emlékeket ébreszteni. A tárlat a
Színek és érzések címet viseli, a kiállított képek Izlandon, Máltán, Marokkóban, Costa Ricán, Mexikóban, Kubában és Indonéziában készültek.