12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Iskolakezdési tippek: ezek kerüljenek a hátizsákba

2021. szeptember 05.
49.8001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A héten ismét több ezer diák számára kezdődött meg az iskola, ami nem csak számukra kihívás, de a szülők számára is, hiszen az elmúlt tanév online oktatását követően ismét fel kellett arra készülniük, hogy a gyerekek már nem otthon tanulnak egész nap. Éppen ezért mai cikkünkben adunk néhány olyan tippet, hogy mit érdemes a gyerekek uzsonnás táskájába és hátizsákjában tenni minden nap, hogy egészségesek és fittek legyenek a nap során.


Friss víz a palackban

Manapság már egyre fontosabb, hogy ne műanyag PET palackokból fogyasszuk a vizet és az üdítőt, hanem használjunk környezettudatos, többször használható palackokat. Ezek nem csak környezetbarátok, hanem a rengeteg mintának köszönhetően a gyerekeknek egyedi palackokat is vehetünk, amibe vizet vagy gyümölcslevet tehetünk.

Iskolakezdési tippek: ezek kerüljenek a hátizsákba - 2. kép

A színes és mintás kulacsokat a gyerekek is szeretni fogják, csupán arra kell figyelniük, hogy ne hagyják el. Éppen ezért érdemes 1-2 plusz darabot tartani otthon, hiszen tudjuk milyen feledékenyek és szétszórtak tudnak lenni a kisebbek.

Változatos uzsonna

Fontos, hogy minden nap pakoljunk a gyerekeknek valamilyen uzsonnát, amit biztosan nem fognak elcserélni osztálytársaikkal, hanem biztosra meg fognak enni. Egy müzliszelet, egy tartalmasabb toast szendvics, némi gyümölcs mindenképpen kerüljön a táskába, mivel ezek kellő energiát biztosítanak a gyerekeknek az egész napos mozgáshoz és figyelemhez, koncentrációhoz. Próbáljuk meg mellőzni a csokoládét és a chipset, inkább egészséges rágcsálnivalókkal pótoljuk ezeket.

Az uzsonnás táskát is érdemes jól megválasztani, manapság már rengeteg féle közül lehet válogatni. Akár a kulacshoz hasonló mintázatú uzsonnás táskát is lehet választani.

Iskolakezdési tippek: ezek kerüljenek a hátizsákba - 3. kép

Kézfertőtlenítő kötelező

Az elmúlt évben megtanultuk, hogy a kézfertőtlenítés nagyon fontos nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is. A táskákra könnyen lehet rögzíteni mintás és színes kézfertőtlenítő adagolókat, amik túl nagy plusz súlyt nem jelentenek a gyerekek számára, de mindig jó ha náluk van és használják is gyakran, például egy-egy szünet után. Bár a legtöbb iskolában van kihelyezve most már kézfertőtlenítő, azért jobb ha az ember felkészül.

Iskolakezdési tippek: ezek kerüljenek a hátizsákba - 4. kép

A gyerekeknek is érdemes megtanítani, hogy használják gyakran ezeket a fertőtlenítő géleket, így sok betegségtől lehet megvédeni őket, nem csak a koronavírustól.

Kényelmes hátizsák

A gyerekeknek egyre több könyvet kell magukkal cipelniük az iskolába, ami miatt sokszor a hagyományos hátizsákok már nem túl kényelmesek és praktikusak. Emiatt érdemes például olyan hátizsákot beszerezni, aminek vannak kerekei, így ha nehéz a táska, akkor nem kell a hátán cipelnie a gyereknek, hanem maga után is tudja húzni.

A nem megfelelően választott hátitáska akár egészségügyi problémákhoz is vezethet - például gerincferdüléshez -, de sok energiát is elvehetnek a kicsiktől. Ha tehetjük, vásároljunk kicsit drágább, de jobb minőségű hátitáskát gyermekünknek.

Iskolakezdési tippek: ezek kerüljenek a hátizsákba - 5. kép

3 hozzászólás

Tekla

2 éve, 9 hónapja és 9 napja

Unokaöcsém mindig cipeli a nehéz táskát. Olyan fura, hogy kisebb gyerekeknek is egy csomó könyvet kell magukkal vinni a suliba minden nap.

válasz erre

Minoni

2 éve, 9 hónapja és 9 napja

Kézfertőtlenítő tényleg alap, főleg hogy most már lehet is kapni.

válasz erre

Gizus

2 éve, 9 hónapja és 10 napja

Kulacsot nagyon szereti a gyerek.

válasz erre