23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Indiai spenótos csirke

2018. január 23.
3.1491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A csirkét rengeteg féle képen lehet elkészíteni, így biztosan nem fogod egyhamar megunni a csirkét, ha éppen diétába kezdtél. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz egy kis indiai finomságot néhány hozzávaló segítségével.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
200 g spenót
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
2 csipet bors
3 csipet só
1 csapott teáskanál garam masala
1 mokkáskanál római kömény
40 ml főzőtejszín

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra a fokhagymával együtt, a gyömbért pedig reszeljük le. Egy edényben pároljuk meg az összevágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Ezután mehet bele a kockára vágott hús és pirítsuk meg alaposan. Ha megpirult, akkor a friss vagy a fagyasztott spenótot adagoljuk hozzá.

Hagyjuk míg felolvad a spenót és csak ezután fűszerezzünk. Lefedve körülbelül 15 percig pároljuk közepes lángon a csirkét. A legvégén pedig mehet hozzá a főzőtejszín. Rizzsel tálaljuk.
3 hozzászólás

becky

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

röhögő smiley ez tényleg nem guszta de nem rossz.

válasz erre

csillucs

7 éve, 2 hónapja és 14 napja

Annyira nem rossz ez.

válasz erre

Lolaa

7 éve, 2 hónapja és 14 napja

Nem túl étvágy gerjesztő.

válasz erre