Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
350 g csirkemell filé
1 közepes hagyma
1 1/2 csésze basmati rizs
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 1/4 csésze alaplé
350 g karfiol
1 csésze fagyasztott borsó
1/2 csésze friss koriander
Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb darabokra, majd forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb edényben és pirítsuk meg benne a csirkét. Ezután vegyük ki egy tálba, majd az apróra vágott hagymát pároljuk meg a visszamaradt olajon. Ha megfonnyadt, akkor mehet bele a rizs és a kurkuma. Néhány perc pirulás után felöntjük az alaplével.
Mehet ezután vissza a csirke és a karfiol is. Főzzük 10-15 percig. Végül a borsót is beletesszük, lefedve további 3 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk fedő alatt néhány percig, hogy a rizs pergős legyen. Friss korianderrel tálaljuk.