25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Indiai csirkés és karfiolos piláf

2018. április 26.
8.7702
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A piláf egy nagyon finom indiai egytálétel, melyet rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma egy isteni finom csirkés, karfiolos változatot mutatunk meg, melyben nagyon kevés a kalória.


Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
350 g csirkemell filé
1 közepes hagyma
1 1/2 csésze basmati rizs
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 1/4 csésze alaplé
350 g karfiol
1 csésze fagyasztott borsó
1/2 csésze friss koriander

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb darabokra, majd forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb edényben és pirítsuk meg benne a csirkét. Ezután vegyük ki egy tálba, majd az apróra vágott hagymát pároljuk meg a visszamaradt olajon. Ha megfonnyadt, akkor mehet bele a rizs és a kurkuma. Néhány perc pirulás után felöntjük az alaplével.

Mehet ezután vissza a csirke és a karfiol is. Főzzük 10-15 percig. Végül a borsót is beletesszük, lefedve további 3 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk fedő alatt néhány percig, hogy a rizs pergős legyen. Friss korianderrel tálaljuk.
1 hozzászólás

Enci

7 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nem ettem még ilyet.

válasz erre