Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
3 db zsálya
1 l víz
2 szelet kenyér
2 db tojássárgája
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd tegyük egy edénybe a zsályával együtt és öntsük hozzá a vizet. Forraljuk fel, majd hagyjuk alacsony lángon főni 20 percig. Közben a kenyeret vágjuk kockákra, a tojássárgákat pedig verjük fel. Ha kész a fokhagymás lé, akkor vegyük ki a zsályákat és dobjuk bele a kenyérkockákat.
Egy botmixerrel pürésítjük a levest. A tojássárgákhoz adjunk egy kis olajat és egy picit a levesből. Keverjük össze és adjuk a leveshez. Végül a sóval és a borssal ízesítünk. Tálaláskor érdemes egy kis sajtos pirítóssal tálalni a levest.