10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Íme 9 könyv, amit érdemes elolvasnod a nyáron

2018. július 15.
4.5151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A nyári időszak sokak számára egyet jelent a megpihenéssel, valamint azzal, hogy a hosszabbra nyúlt nappalok miatt van idő például elővenni egy-egy szuper könyvet. Amennyiben te is szomjazol már valami szellemi táplálékra, de nem igazán tudod, hogy milyen olvasnivalót szerezz magadnak, akkor engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk kilenc nagyszerű könyvet, amit érdemes lehet elolvasni a nyáron.


1. Mindent a táplálkozásról - Izgalmasan és látványosan

Ez a könyv egy igazi úti kalauz azoknak, akik tényleg szeretnének mindent megtudni a tökéletes étrendről, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról, vagy éppen arról, hogy mi az a glutén. A mű világos és könnyen érthető ábrákkal, elképesztő tényekkel és hasznos tanácsok sokaságával tanít meg minket egészségesen élni, és akár látványosan fogyni is. Mindent megtudhatunk az emberi testről, mindezt úgy, hogy nem kell hozzá professzornak lenni vagy éppen több ezer forintos képzéseket elvégezni.

A könyvet beszerezhetitek a Libri könyvesboltokban.

Íme 9 könyv, amit érdemes elolvasnod a nyáron - 2. kép


2. Krivarics Ditta: Régi házból új otthon

Egy régi lakás felújítása nagyon nehéz feladat, Krivarics Ditta könyvével azonban annyi kreatív ötletet kaphatunk ehhez, hogy a nyűg igazi élménnyé alakul. Ha mi is szeretnénk pár hasznos tanácsot, trükköt és praktikák elsajátítani ahhoz, hogy a régi házból új otthont varázsoljunk, itt a remek alkalom. Rengeteg képen mutatja be a szerző, hogyan varázsolt egy régi parasztházból csodálatos és meleg otthont. Az ő tanácsaival, talán Te is könnyebben belevágsz majd a lakás- vagy házfelújításba. (Libri kiadó)

3. Szatmári Ferenc: nemfőzelék - hanem 35 saláta

Főzelékes Feri legújabb könyve nem szakad el túlzottan az egészséges táplálkozás témakörétől, ellenben a főzelékek helyett ezúttal megmutatja, hogy milyen elképesztően finom salátákat lehet készíteni a különféle zöldségekből. A szokásos receptek helyett itt igazi különlegességeket találhatunk, meglepő ízkombinációk egész garmadáját, hogy minden napra jusson valami egészen más. Ezekkel a salátákkal felkészülhetsz a vega és vegán vendégek fogadására is. (bookline kiadó)

4. Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Olvastál már könyvet egy esküvőszervezőről? Akkor itt az idő, hogy begyűjtsd Katie Fforde művét, aki Sarah Stratford klasszis esküvőszervező életét dolgozza fel, aki pályafutásának eddigi legnehezebb kihívása előtt áll. Le kell bonyolítania két esküvőt, amit egy napon, de földrajzilag egymástól rendkívül távol szerveztek meg. Vajon Sarah elbukik vagy sikerül neki ez a lehetetlen mutatvány? A könnyed nyári olvasmány tökéletes választás lehet nyaralásra, ha a parton szeretnél olvasni. (Libri kiadó)

5. Sarah Ivens: Erdőterápia

A felgyorsult világ és a szürke mindennapok hajlamosak elemészteni és elszigetelni minket, így sokan nem találják a boldogságot, csak akkor, ha kimennek a természetbe. Hogy ez véletlen volna? Sarah Ivens legújabb könyve rávilágít, hogy egyáltalán nem véletlen, hiszen a természet valóban gyógyír lehet minden bánatunkra, hogy megtaláljuk vele az utat a boldogsághoz.

Ez a lélekmelengető spirituális könyv segíthet azoknak, akik egy kis természetes kikapcsolódásra vágynak a szürke hétköznapokban. (Libri kiadó)

6. Szél Dávid: Túl a parán

Szülővé válni, szülőnek lenni sokszor parás - állítja Szél Dávid, aki legújabb könyvében arról ír, hogy az apákban milyen változások mennek végbe, miután megszületett első vagy sokadik gyermekük. A nőkről ugyanis rengeteg könyv született már, most azonban itt az idő, hogy az apák is bevallják félelmeiket...

A néhol vicces könyv olyan témákat feszeget, melyekről a pasik nem szeretnek beszélni, pedig néha igenis jó lenne. Ők is lehetnek depressziósak gyermekszületéskor. (bookline kiadó)

7. Lackfi János: Emberszabás

Ha egy igazán elgondolkodtató és különleges könyvet szeretnénk olvasni a modern világ súlyos dilemmáiról, problémáiról és úgy általánosságban az élet nagy kérdéseiről, akkor a legjobb nyári olvasmány határozottan Lackfi János legújabb műve, az Emberszabás lesz. Jobb, ha felkészülsz rá, mielőtt túl késő lenne! (Helikon kiadó)

Íme 9 könyv, amit érdemes elolvasnod a nyáron - 3. kép


8. J. D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

Lucy Muir faképnél hagyja a férjét, ami bár normál esetben nem lenne nagy baj, de mivel mindketten séfek, sőt a város legjobb éttermének főnökei, az osztozkodás sokkal nehezebb, mint másoknál. Lucy azonban hajthatatlan, így a folyamatosan tornyosuló bonyodalmak ellenére is elszánt, hiszen nem tűri a végtelenségig, hogy megcsalják, hogy kutyába vegyék, és ráadásként még a receptjeit is ellopják!

Ezt a romantikus regényt biztosan hamar ki fogod végezni a nyaralás alatt. (Libri kiadó)

9. Lugosi Viktória: Ajvé

Az Ajvé egy nagyon kellemes, emberközpontú, nosztalgikus történet, mely nem kevés humorral idézi fel előttünk a Kádár-rendszer szépségeit és fájdalmait, legyen szó a táborokról, az amerikai rokonokról vagy az illatos radírokról. A könyvben egy szelíd és jóérzésű kislány gyermekkorának legmeghatározóbb élményeit ismerhetjük meg rengeteg izgalmas karakterrel, valamint egy különleges, de valahol mégis hétköznapi magyar család három generációjáról, rengeteg nosztalgiafaktorral kiegészülve. (Park kiadó)
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 1 hónapja és 1 napja

Több könyv is nagyon tetszik. mosolygó smiley Köszi a tippeket.

válasz erre

krisztike

6 éve, 1 hónapja és 1 napja

A táplálkozásos könyv nagyon tetszik. Már máshol is olvastam róla. Szerintem azt beszerzem.

válasz erre