10 °C
borús égbolt
2024. március 02., szombat
Lujza

Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen

2023. december 07.
72.3791
Mariann profilja, adatai
Mariann
Közelednek az ünnepek, amikor több idő jut az olvasásra, ám sokan bajban vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen újdonságokkal lehet a könyvesboltokban találkozni. Mai cikkünkben a krimi és a horror szerelmeseinek fogunk kedvezni, ugyanis több hátborzongató történetet leíró regényt is mutatunk. Még bőven van idő őket beszerezni, akár akciós áron.


Agatha Christie: Őszi borzongás

Bár az ősz már elmúlt, ettől függetlenül aki kedveli az írónő rejtélyes és fordulatokkal teletűzdelt regényeit, az imádni fogja ezt a válogatást is. A közelmúltban jelent meg az Őszi borzongás című Agatha Christie novellákat gyűjtő könyv, melyben csupa olyan történetet olvashatunk, ami valamilyen formában az őszhöz kapcsolódik. Magányos házikók, baljós kastélyok, kószáló kísértetek, elátkozott családok népesítik be ezt a kötetet, valamint Hercule Poirot, Miss Marple és Agatha Christie további kedves nyomozói.

Ha inkább karácsonyi krimiket olvasnál, akkor szerezd be a tavaly megjelent Agatha Christie: Karácsonyi krimik című novellagyűjteményt, melyről korábbi cikkünkben már írtunk.
(Helikon kiadó, 5.499,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 2. kép

Sophie Hannah: Hercule Poirot csendes éje

Bár Agatha Christie már régóta nincs köztünk, életműve tovább él nem csak a rengeteg általa írt történettel, hanem azokkal az újakkal is, melyeket már jelenleg írók írnak, mint például Sophie Hannah. Az írónő eddig öt Poirot-történetet írt Agatha életművét folytatva. Nemrégiben jelent meg a legutóbbi, mely egy karácsonyi ihletésű regény, amiben Poirot és Catchpool felügyelő éppen jól megérdemelt ünnepi pihenőjére készül, amikor váratlanul Norfolkba hívják őket egy gyilkosság kapcsán.

A helyi kórházban nappal megöltek egy kedves férfit a szobájában, ami nagyon furcsa. Poirotnak nem kellett sok, hogy Catchpoollal a kis tengerparti városba utazzanak, hogy utánajárjanak a rejtélynek.
(Helikon kiadó, 3.999,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 3. kép

Alexandra Benedict: Gyilkosság a karácsonyi expresszen

Egy új krimi, amit a nagyszerű Agatha Christie ihletett, ám most nem az előkelő Orient Expresszre utazunk el, hanem egy Londonból a Skót-felföldre induló éjszakai, hálókocsis vonattal, melynek utasai már karácsonyi hangulatban vannak, ám a kanyargós hófödte hegyek között a vonat kisiklik, ezzel pedig minden utasnak dugába dőlnek a tervei. Ráadásul az ismert influenszert holtan találják a vonaton, és egy másik utas is meghal.

Roz Parker nyugalmazott detektívnek nem lesz könnyű dolga, hogy kiderítse mi történt a két utassal, ráadásul saját gyötrő emlékeivel és lelkiismeretével is meg kell küzdenie, hogy minden tekintetben épségben szálljon le a halálvonatról.
(Európa kiadó, 4.599,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 4. kép

Az Usher-ház vége - Filmklasszikusokat ihlető rémtörténetek

Ha imádod a horror regényeket, akkor ez a darab nem hiányozhat a könyvespolcodról, melyben olvasható Edgar Allan Poe egyik klasszikusa, Az Usher-ház vége, mely nemrégiben adaptált a Netflix sorozat formájában. Ám ebben a regényben nem csak az ő novellája olvasható, hanem olyan filmklasszikusokat ihlető rémtörténetek is, mint például Daphne du Maurier: Madarak vagy éppen George Langelaan: A légy.

Ezek a rémtörténetek olyan alkotókat ihlettek meg, mint Hitchcock és Steven Spielberg, Cronenberg és John Carpenter. Ez a könyv a horrorfilmek rajongói számára nagyszerű karácsonyi meglepetés lehet.
(Gabo kiadó, 4.490,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 5. kép

David Grann: Megfojtott virágok

Idén októberben jelent meg Martin Scorsese legújabb mozifilmje, a Megfojtott virágok, melyben Leonardo DiCapriot és Robert De Nirot láthattuk a főszerepekben. A könyv, mely alapján a film készült hazánkban is megjelent méghozzá filmes borítóval. A regény egy igaz történetet tár fel az 1920-as években élt oszázs indián törzs kapcsán. Ők voltak a kor egyik leggazdagabb törzse, miután olajat találtak a földjükön. Aztán valakik elkezdték sorban egymás után meggyilkolni őket a vagyon és az olaj miatt.

Mivel az áldozatok száma egyre nőtt, az ügyet a nem sokkal korábban létrehozott FBI és annak fiatal, titokzatos vezetője, J. Edgar Hoover vette kézbe, a volt texasi ranger, Tom White segítségével. Ők ketten leleplezték az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb összeesküvését.
(Trubadúr kiadó, 4.990,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 6. kép

M. J. Arlidge: Felelsz vagy mersz

A népszerű írónő legújabb vérfagyasztó thrillerében ismét Helen Grace detektívfelügyelőnek kell szembenéznie az egyre növekvő bűnözési hullámmal a városban. Gyújtogatás, autólopás, gyilkosság - ezeket a bűntényeket valami összeköti és Helenen a sor, hogy kiderítse mi a közös bennük. Ám, amikor Grace felügyelő rájön milyen bűnhálózat áll az egész mögött rájön, hogy talán nem is lehet megállítani.
(Gabo kiadó, 5.490,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 7. kép

Frei Tamás: Puccs Moszkvában

A népszerű hazai író visszatért egy új regénnyel, melyben napjaink legkomorabb világpolitikai eseményeit és annak elképzelt következményeit állítja a középpontba. A fordulatos akcióthrillerben az olvasók újra találkozhatnak André Calvival, akit már korábbi regényeiből ismerhetnek. A történet szerint Putyin napjai meg vannak számlálva, aki mindenre képes, hogy megőrizze hatalmát, de vajon ki fogja megállítani?!

A több éve húzódó ukrán háború holtpontra jutott, a lövészárkok sártengerében továbbra is ezrek pusztulnak el, de egyelőre még tűzszünetre sincs kilátás. A háttérben azonban ennél jóval nagyobb hatalmi játszma zajlik.
(Libri kiadó, 6.499,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 8. kép

Jo Nesbo: Éjszakai ház

A skandináv krimik legismertebb írója egy újabb izgalmas regénnyel jelentkezik a rajongók legnagyobb örömére. A regény középpontjában a tizennégy éves Richard áll, aki elveszítette szüleit és rokonaihoz költözik egy kisvárosba. Itt hamar "hírnevet" szerez magának, ugyanis sokan azzal vádolják, hogy ő a felelős egy másik fiú eltűnéséért. Senki nem akar hinni neki, miszerint az erdő szélén álló telefonfülke kagylója falta fel Tomot.

Richard és segítője, Karen nyomozásba kezd, mert nem bízik benne, hogy a rendőrség bármit is kiderít az iszonyatos esetről. Mindeközben az események egyre durvulnak, a nyomok az Éjszakai Házként ismert romos kúriához vezetnek.
(Animus kiadó, 3.980,-)


Íme néhány izgalmas könyv, melyek tutira kikapcsolnak idén télen - 9. kép

5 hozzászólás

Minoni

3 hónapja,

Nagyon jó kis krimi gyűjtemény!

válasz erre

Linda

3 hónapja,

Azt hiszem beszerzek párat a barátomnak. Imádja az ilyeneket.

válasz erre

bettike

3 hónapja,

Éjszakai ház nagyon érdekel!

válasz erre

Lili

3 hónapja, 1 napja

Szuper ajánló, nagyon köszönjük!

válasz erre

csillucs

3 hónapja, 1 napja

Agatha Christie könyveket imádom és a Frei-t is, már olvasta, nagyon jó lett megint.

válasz erre