27 °C
erős felhőzet
2024. június 22., szombat
Paulina

Íme a gyerekek álom tévéje, a KIVI KidsTV - teszt

2024. január 07.
67.7161
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egy háztartásban már nem egy televízió szokott lenni, hanem akár 2-3 is attól függően, hogy milyen nagy a család és vannak-e például gyerekek, akik saját szobájukban nézhetik kedvenc meséjüket. Ám a szülők nem szívesen hagyják a kisebb gyerekeket egyedül egy TV-vel, mivel könnyedén történnek balesetek, ezért alkotta meg a tökéletes, kifejezetten gyerekeknek szánt televízióját a KIVI márka, melyet nemrégiben mi is kipróbálhattunk. Alábbi cikkünkben eláruljunk miért érdemes a KIVI KidsTV választani a gyerekszobába.


A gyerekszoba nem kihívás

Az ukrán KIVI márka tavaly szeptemberben megrendezett IFA eseményen mutatta be első, gyerekeknek szánt okostévéjét, ami rengeteg olyan tulajdonsággal bír, amitől könnyedén a szülők kedvencévé válhat. A gyerekek kíváncsisága és határtalan energiája nagyszerű mindaddig, amíg valami értékes dolog meg nem sérül, például egy TV - a szerkesztőség ismeretségi körében is előfordult már, hogy egy ötéves gyerek széttörte az alig kéthetes okostévét. Ennek kiküszöbölése érdekében a KIVI KidsTV mérnökei a 32 colos Full HD képernyőt egy erős, temperált edzett üveggel vonták be, ami ellenáll a labdának, de még a karcoknak és a színes ceruzáknak is.

A különleges bevonatnak köszönhetően a képernyő nagyon könnyen tisztítható és egy-egy repülő játék egészen biztosan nem fogja betörni a kijelzőt. A készülék lábain ragasztószalag is található, mellyel a szülők biztonságosan rögzíthetik a tévét az állványhoz. A kék fény káros hatásainak csökkentése érdekében a tévé speciális Low Blue light technológiával van felszerelve, így nem kell félni attól, hogy a gyerekek szeme megromlana, amiért túl közelről nézik a képernyőt, ami valljuk be, sokszor előfordul.

Kreatívkodásra hív a KIVI KidsTV

Kreatívkodásra hív a KIVI KidsTV


Építs, légy kreatív

A külsőnél megmaradva, fontos kiemelni a KIVI KidsTV egyik legjobb részét, az pedig a külső keret és a lábak, melyek Brick-Style designnal vannak ellátva, azaz a gyerekek kiélhetik kreativitásukat azáltal, hogy építőkockákat raknak rá. A készülék keretére, állványaira és központi lemezére könnyedén ráilleszthetőek a LEGO-elemek, így a gyerekek saját ízlésüknek megfelelően változtathatják a tévé külsejét. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a készülék hátulján található egy AlumiGlow éjszakai lámpa is.

A távirányítón található egy gomb, mellyel ki-be lehet kapcsolni a tévé hátulján elhelyezett lámpát, ami akár éjszakai fényként is szolgálhat a gyerekszobában. A fénye nem túl erős, alvás közben nem fogja zavarni a gyerkőcöt. Az éjszakai lámpa akkor is működhet, ha a TV ki van kapcsolva, ráadásul a világítás fényereje állítható - ezt imádni fogják a gyerekek.

A beépített éjszakai fényt imádni fogják a gyerekek

A beépített éjszakai fényt imádni fogják a gyerekek


Funkciókból nincs hiány

Mivel egy okostévéről beszélünk, emiatt egyetlen streamingszolgáltató vagy média platform sem hiányozhat róla, YouTube, Netflix, Disney+ mind-mind megtalálható. A készüléken az Android 11 OS rendszere fut, így a szülők akár játékokat is letölthetnek a gyerekek számára, de ezzel a szülői felügyelet is beállítható, amivel korlátozni tudják a hozzáférést és a képernyőidőt. Az Android rendszer sajnos nem a leggyorsabb, így beállítások kissé lassan mennek, de némi türelemmel percek alatt mindent be tudunk állítani, amire szükség lehet.

A KIVI mérnökei a távirányítót is úgy alakították ki, hogy a gyermekek számára könnyen kezelhető legyen, ráadásul beépített mikrofon is van benne a hangvezérléshez, ám nagy csodákra ne számítsunk, de egy YouTube-ot el tudunk indítani vele, amihez egyébként dedikált gomb is található a távirányítón.

A távirányítót is könnyen lehet kezelni

A távirányítót is könnyen lehet kezelni


Minden pénzt megér!

A KIVI KidsTV elhozza a szülők és a gyerekek álmát is, hiszen egy olyan készüléket kínál, ami nem csak dizájnban elképesztő, de tudásban és biztonságban is egyaránt. A jelenleg 130.000 forintért kínált 80 cm-es kijelzővel ellátott okostévé tesztünk során bizonyította, hogy bírja a kiképzést és nagyszerű kikapcsolódást kínál a gyerekek számára. Egy kétéves és egy hatéves gyerkőc hamar rákattant a kreatívkodásra, hiszen nem sűrűn fordul elő, hogy az otthoni tévén legózhatnak kedvükre.

Ha valaki szeretne a gyerekszobába egy kisebb tévékészüléket, akkor mi mindenképpen a KIVI-t ajánlanánk, hiszen az Androidnak köszönhetően könnyen korlátozni lehet a képernyőidőt, így nem kell attól tartani, hogy túl sokat nézik a gyerekek a TV-t. Mindezek mellett nem kell attól sem félni, hogy betörik a képernyő egy labda vagy játék miatt az erős üvegnek köszönhetően. Ha az operációsrendszer lassúságát nem vesszük figyelembe, akkor tényleg egy 10/10-es tévéről beszélhetünk, amiben még beépített éjszakai fény is található.
4 hozzászólás

zitucska

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Egy ilyen tévének nagyon örülnének a gyerekek. Tök jó, hogy lehet rajta legózni.

válasz erre

Kicsilány06

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát ez baromi jó! mosolygó smiley Döbbenet hogy ilyen is van! röhögő smiley

válasz erre

csillucs

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez nagyon jó kis tévé meglepett smiley nem is hallottam még róluk. Nagyon tetszik.

válasz erre

Lili

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez de szuper! meglepett smiley

válasz erre