Hozzávalók:
3 db tojásfehérje
0,5 dl víz
100 g étkezési keményítő
500 g csirkemell filé
1 dl citromlé
4 evőkanál szójaszósz
3 dl víz
100 g barna cukor
0,5 citrom héja
2 evőkanál étkezési keményítő
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk csíkokra, majd állítsuk össze hozzá a bundát. Ehhez egy tálba tegyük bele a tojásfehérjéket, a vizet és kissé felverjük. Majd adagonként keverjük bele a 100 g étkezési keményítőt. Ebbe a masszába forgassuk bele a csirkecsíkokat, majd tegyük félre és hagyjuk állni. Miközben áll a csirke, elkészítjük a citromos szószt.
Ehhez a citromlét, a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a citromhéjat és a keményítőt keverjük csomómentesre. Az olajat hevítsük fel, majd süssük ki benne a csirkéket. Ezt követően öntsük ki az olajat és a serpenyőben kezdjük el hevíteni a citromos szószt. addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lejjebb vesszük a hőfokot és beleforgatjuk a csirkét.
Végül petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is rizzsel.