12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Így vészeld át a kánikulát kisgyerekes anyukaként!

2021. június 23.
86.9031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az egyre forróbb nyári napokon anyukaként még nehezebb nyugalmat teremteni, főleg akkor, ha a tengerpartos vagy a tómenti ház helyett egy égető panellakásba és a környékére vagy szorulva. Azonban, ebben a helyzetben is feltalálhatod magad és a hűsítő bunker építésen át egészen az erkélyes mini pancsolásig mindent bevethetsz, hogy előtérbe helyezd a kis lurkó igényeit, ezáltal is könnyebben megélhessétek az igazán perzselő nyári órákat. A kövekezőkben olyan tippeket szedtünk össze, amik játékosan segítik elő, hogy a kicsi hisztis és a nyűgös hozzállása helyett a kreatív megoldásokat előtérbe helyezve élvezhesse a szünidőt.


Tervezz előre!

Kisgyerekes szülőként sok esetben nagyon nehéz előre tervezni és ha még erre valóban jut is idő, semmi sem garantálja azt, hogy a kis lurkó éppen akkor, amikor az időzítés azt diktálja szeretné is azt az adott elfoglaltságot végezni. Mindentől függetlenül a különféle listák és az egyszerű, de nagyszerű játékötletek bizonyos időközönként igazi piros betűs megmentőkként szolgálhatnak.

Így vészeld át a kánikulát kisgyerekes anyukaként! - 3. kép

Ragadjatok ecsetet!

A nyári szünidőben, főleg, ha akkora hőség van kint, hogy egyszerűen okosabb és bölcsebb döntésnek bizonyul a légkondícionált otthonban maradni, muszáj valahogy levezetni a gyermek kreatív, eleven energiáit. Erre jó néhány tubusnyi erőteljes szín, egy közepes vászon és néhány változatos méretben kapható ecsetkészlet is együttes használata.

Pancsi, pancsi, akár az erkélyen is!

Ha nincs más lehetőség, olykor még a nyári kacsaúsztató is jobb, mint a semmi.Vásárolj a kicsinek egy-egy hordozható, kényelmes és biztonságos kádat, amiben aztán le is tudja hűteni magát úgy is, hogy a közelben semmilyen játszósstrand sincsen. A medencék mellett a hűsítő, csúszkás zselélapok is ajánlatosak, főleg akkor ha van egy akár kisebb udvarrészleg is.

Így vészeld át a kánikulát kisgyerekes anyukaként! - 2. kép

Sötét bunker a lakásban

A kánikulában a teljes sötétséget, a redőnyök leeresztésével könnyedén elérhetjük, amik bizonyos mértékig még a szobák meleg hőmérsékletén is csökkenteni tudnak. Ezt a fajta védelmet össze is kötheted egy kis játékkal, mondván, hogy éppen bújócskázhattok, illetve egy bunkerként szolgáló menedéket is létrehozhatsz, aminek a bázisában jégkása és különféle hűsítő italok várnak majd titeket a pálya sikeres teljesítése után.

Meseolvasás

Az alvási idő előtt hűtsd le a kicsi szobáját, annyira, hogy kellemes legyen a benttartózkodás! Majd állj elő olyan mesékkel, amik a gyerek kedvencei között vannak, így biztosan szívesebben le is dől, hogy a szokásos nap közbeni alvás is a maga rendje és módja szerint le tudjon zajlani. A forróbb délutánokon segítségedre lehet az is, ha a hangoskönyvekhez fordulsz és te magad is példát mutatva egy kicsit elnyújtózol a nap közepén.
2 hozzászólás

Tekla

2 éve, 11 hónapja és 27 napja

Fagyi az mindig kell ilyenkor. mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

3 éve,

Kis medence ilyenkor a legjobb és persze árnyék.

válasz erre