20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Így tárold biztonságosan intim fotóidat!

2021. február 17.
60.8861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Mindenki szeret magáról pikáns fotókat készíteni. A legtöbbször ezek a fényképek azonnal törlésre kerülnek, ugyanakkor rengeteg esetben előfordulhat, hogy ezek a képek megmaradnak a telefonon, éppen emiatt illetéktelen kezekbe kerülnek. Amennyiben te is gyakran fotózod, esetleg fotóztatod magadat intim közegben vagy alulöltözötten, de nem szeretnéd, hogy ezek egyszer nyilvánosságra kerüljenek, akkor adunk pár tippet, hogy miként tárolhatod őket biztonságosan.


Ha ragaszkodsz a telefonodhoz

Mi a helyedben kétszer is meggondolnánk, hogy a telefonon maradjanak az intim fotók, hiszen gondolj csak bele: a készüléket mindenhová magaddal viszed, és bár papíron a biometrikus- és egyéb védelmek ma már kiemelkedően jó tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanakkor nincs tökéletes biztonság, ergo amit fel lehet törni, azt sok esetben fel is törik. Amennyiben mégis ragaszkodnánk ahhoz, hogy a telefonunkon tároljuk ezeket a fényképeket, akkor gondoskodjunk róla, hogy legalább ne a hagyományos galériában helyezzük el őket.

Így tárold biztonságosan intim fotóidat! - 2. kép

A legtöbb mai készüléken már találunk rejtett szekrényeket vagy széfet, azaz egy olyan mappát, amiben maximális védelem mellett helyezhetünk el fájlokat. Az ilyen helyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy az ilyen fényképeket biztonságosan tudjuk tárolni, hiszen akkor sem kell túlzottan aggódnunk a felvételek miatt, ha a telefonunkat esetleg ellopják.

A legjobb, ha nem a telefonon tároljuk őket

Persze a legjobb alternatíva az, ha inkább elfelejtjük azt az őrültséget, hogy az intim fotókat mindenhová magunkkal visszük. Nyilván, aki ezeket szabadon küldözgeti vagy megosztja a közösségi oldalakon, azoknak teljesen mindegy, mindenki másnak azonban érdemes megfontolnia, hogy nem tárolja közvetlenül a telefon belső tárhelyén ezeket a fájlokat.

Amennyiben fontos lehet a készülékről való elérhetőség, akkor jó megoldás lehet ilyenkor egy felhő alapú tárhely beüzemelése. Ilyenkor nem tárolódnak az adatok a készülék belső tárhelyén, ergo hacker legyen a talpán, aki a számítógéphez kötve bármit kivarázsol a készülékből, hiszen az adatok ebben az esetben egy felhőben tárolódnak, egy távoli szerveren, amihez csak mi tudunk hozzáférni, méghozzá olyan magas szintű védelem társaságában, mintha a bankszámlánkhoz szeretnénk hozzáférni.

Így tárold biztonságosan intim fotóidat! - 3. kép

Ha nem lényeges az, hogy a telefonunkról is bárhol hozzáférhessünk az intim fotókhoz, akkor érdemes lehet megfontolni, hogy ezeket a fényképeket inkább otthon, a saját számítógépünkön tároljuk, egy titkosított mappában, nyilván ez sem a legbiztonságosabb, hiszen egy kibertámadás során gyakorlatilag bármihez hozzáférhetnek a hackerek, előttünk nincs titok. Nyilván más kérdés, hogy mennyi esélye van ennek a gyakorlatban?

Nem sok, de ha mégis tartunk tőle, akkor jó döntés lehet, ha vásárolunk egy pendrive-ot, vagy a képeket kiírjuk egy CD-re vagy DVD-re, majd ezeket jól elzárjuk a világ elől. Ilyenkor offline adattárolás van, az efféle intim fotók kapcsán pedig alighanem ez a legbiztonságosabb mód a tárolásra.
1 hozzászólás

krisztike

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

Inkább ne tárolj semmilyen intim fotót. röhögő smiley Az a legbiztosabb.

válasz erre