26 °C
borús égbolt
2024. július 19., péntek
Emília

Így ne égj ki a mindennapokban édesanyaként!

2021. szeptember 01.
43.8901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Beköszöntött az ősz ezzel együtt pedig az anyai teendők is sokszorozódtak, tekintve az iskolai időszak megkezdését. Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyári menetrendhez képest ez a szezon sokkal több kihívást hordoz magában, így szeretnénk olyan tanácsokkal, tippekkel ellátni, amik által megkönnyítheted a saját magad dolgát, ugyanis sokszor mi magunk vagyunk azok, akik bonyolítjuk a mindennapokat. Reméljük, hogy a tanácsaink segítik majd átértékelni ezen időszak nehézségeit és a körülményekhez képest kiegyensúlyozott időszak várható az életedben.


Próbáld meg megnövelni az alvásra szánt időd!

Nagyon fontos, hogy kipihent legyél. Hosszútávon az alváshiány nemcsak teljesítményromboló, de frusztráltságot is okoz, amit a család, a közvetlen környezet is érez. Igyekezz nem lefaragni a pihenőidőd, ha van lehetőséged iktass be egy kis délutáni 'power nap' -et, ami ne tartson tovább, mint 20-30 perc. Ez az idősáv éppen elég lesz arra, hogy kicsit felturbózd az energiakészleteid, de még az esti alvási ritmusodba nem zavar be.Mondj nemet a rád háruló plusz feladatokra!

Tudatosítsd magadban, hogy azért mert nem válalsz el minden plusz feladatot, egyáltalán nem vagy rossz édesanya. Amennyiben úgy érzed, hogy végesek a tartalékaid, nyugodtan priorizálj és ne foglalkozz mások véleményével, hiszen fogalmuk sincsen, hogy te összességében milyen lehetőségekkel, lelki erővel vagy felvértezve a következő időszakra vonatkozóan.

Egyél egészségesebben!

Turbózd az immunrendszered, vásárolj vitamin készítményeket és szerezz be néhány bombabiztos, am olcsó antioxidáns forrást, mint például a csipkehús, amit szobahőmérsékletű vízbe áztatva nagy mennyiségű C-vitamin nyerhető ki belőle. Fontos, hogy példát mutass, amivel tudat alatt a gyerekekben is rögzülni fog a helyes életmód, sporttal megfűszerezve.Ne szégyelj külső segítséget kérni!

Az iskolakezdés, a háztartás, a gyerekkel való tanulás, no meg a munka mellett természetes, ha úgy érzed segítségre van szülséged. Ne félj a családtagjaidat, barátaidat megkérni arra, hogy segítsenek ki téged akár egy nagybevásárlás lebonyolításával vagy 1-2 napos gyermekfelügyelettel.Legyetek minél többet a szabad levegőn a gyerekkel!

Délutánonként iktassatok egy kis szabad levegőn töltött időt, aminek során közösen át tudjátok beszélni a napi teendőket és esetleges problémákat, de tölthetitek csendben, vidám témákkal tarkítva is ezt az idősávot. A gyerekeknek fontos a minőségi idő, így miért is ne lehetne két legyet ütni egy csapásra!
3 hozzászólás

csillucs

3 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nekem szerencsém volt mert nagyon jó baba volt a gyerkőc, sok időt töltöttem vele a levegőn, sokat sétáltunk ami nekem is jó kikapcsolódás volt.

válasz erre

Tekla

3 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ezek jó tippek. Nem is tudnék mást hozzátenni.

válasz erre

Edit90

3 éve, 1 hónapja és 15 napja

Kell egy kis pihenés. Le kell passzolni a gyereket apának vagy a nagyszülőknek, testvéreknek, hogy kikapcsoljon az anya. Gyereket nevelni nem könnyű.

válasz erre