9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Így mentsd meg a párkapcsolatodat a terhesség után - 1. rész

2013. november 26.
7.0741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A gyermekáldás ugyan egy párkapcsolat során a legörömtelibb pillanat, ám mivel a gyermek nagyon sokszor rengeteg energiát elvesz mind a férfitól, mind a nőtől, ezért még gyakrabban kerülhet konfliktushelyzetbe egy párkapcsolat. A baba megszületéséig is stresszes út vezet, de a szülést követően hatványozottan igaz lesz, hogy a sok felelősségnek, a káosznak, az állandó kialvatlanságnak és egyebeknek köszönhetően egy kicsit gyakoribbá válnak a konfliktusok, mint általában. Van azonban néhány apró praktika, amelyek segíthetnek életben tartani a párkapcsolat lángját még ebben az időszakban is!


Az egyik legfontosabb, hogy már a terhesség során jó előre megbeszéljük, hogy kinek mi lesz a teendője, tehát mik várnak majd ránk. Természetesen a gyakorlat a legtöbb esetben átírja majd az elméletet, de biztosan több olyan konfliktusforrást sikerül így előre rendezni, amelyek problémát okozhatnak, érdemes például előre egyeztetni az álláspontokat, a teendőket, hogy mikor pihenhet egy kicsit az anyuka, hogy mit csinálhat majd az apuka és így tovább.

A feladatok elosztásánál fontosabb dolog nincs! Az anyukákból rengeteg energiát kivesz a kisbaba, így időt kell szakítaniuk a pihenésre - ez fontos a regenerálódás és a tejtermelés miatt is -, így ne a baba előtt veszekedjünk és egyezkedjünk arról, hogy ki kel fel hozzá hajnalok-hajnalán. Ezt érdemes előre kitalálni, akárcsak az etetést - ez főleg a tápszeres babáknál fontos -, a főzést, vagy olyan apróságokat is, mint a házimunkát, amit a harmónia érdekében igazságosan el kell osztania a két félnek, és nem kell félni attól sem, ha a nagyszülőket segítségül kell hívni, hiszen annak idején nekik is volt támaszuk.

Így mentsd meg a párkapcsolatodat a terhesség után - 1. rész - 2. kép

A párok nagyon jól tudják, hogy miben jók, így ha az apuka bírja a koránkelést, a reggeli teendőket ő végezze, így este majd ő lehet a picivel, miközben az anyuka pihen, vagy a többi teendőt végzi. Ahhoz ugyanis, hogy a kapcsolatunk ne dőljön romokba az újszülöttől, egyáltalán nem egy emberen múlik, mindkét félnek kötelezően áldozatot kell hoznia vagy így, vagy úgy!

Talán megdöbbentő lehet, de néhány kedves szó is segíthet abban, hogy a gyermekáldást követően is minden rendben és harmonikusan működjön! Hangozzék el nagyon gyakran a "szeretlek", és a "köszönöm", ha kell, akkor naponta milliószor, hiszen egy gyengéd ölelésnek ki tudna ellenállni néhány kedves szó kíséretében? Adjon erőt továbbá maga a pici is, hiszen bár hetekig csak néhány aranyos mosollyal és kedves gesztussal, valamint jelenlétével tudja meghálálni a sok gondoskodást és törődést, illetve áldozatot, de az abból nyert erőt párkapcsolatunkba is forgassuk vissza.

Cikksorozatunk következő részéből újabb tippeket és tanácsokat kaphat arról, hogy a terhesség után milyen apróságokon múlik az, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozottan és harmonikusan működhessen tovább!
9 hozzászólás

krisztike

11 éve, 3 hónapja és 13 napja

moni1294 írta:
Szerintem is. Egy párkapcsolatban - ha van baba ha nincs - az egyik legfontosabb dolog kimondani sokszor. A másik legfontosabb dolog ki is mutatni...
Hmmm ezt azért elég nehéz a férfiakkal megértetni..szomorú smiley

válasz erre

moni1294

11 éve, 3 hónapja és 14 napja

Böbe írta:
A szeretlek szót később is kell alkalmazni
Szerintem is. Egy párkapcsolatban - ha van baba ha nincs - az egyik legfontosabb dolog kimondani sokszor. A másik legfontosabb dolog ki is mutatni...

válasz erre

Böbe

11 éve, 3 hónapja és 15 napja

A szeretlek szót később is kell alkalmazni

válasz erre

becky

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

Elég komoly téma, várom én is a folytatást!

válasz erre

Sandy

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

Engem szerencsére nem érint de nagyon tetszett a cikk, várom a folytatást!

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

jó téma, és ezt sok embernek el kellene olvasni, és sokszor megmenthetnék a kapcsolatokat és a gyermek is rendesen felnőne

válasz erre

Natasha

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

érdekes nagyon, elég sok dolgot kell megbeszélni az embernek, ha kisbabája lesz, jó nagy felelősség

válasz erre

Móni

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nagyon jó cikk!

válasz erre

csillucs

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

Szerintem is nagyon fontos, hogy minden nap halljuk és mondjuk a párunknak, hogy szeretlek! Nem könnyű egy pici babával az elején

válasz erre