30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Így lesz tökéletes a tojásfehérjehab

2017. május 01.
9.2271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy süteményhez tojásfehérjehabot kell készíteni, akkor érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy a hab tökéletesre sikeredjen és ne essen össze ha sütésre kerül a sor.
 


Ha frissen vesszük a tojást, akkor pár napot hagyjuk állni, ugyanis ez jót tesz a fehérjének. Szobahőmérsékleten kell felverni, ezért ha hűtőben tárolod, akkor felhasználás előtt vedd ki néhány órával a hűtőből, hogy felmelegedjen.

Nem mindegy miben verjük fel. A legjobb ha valamilyen rozsdamentes acéltálat vagy üvegedényt használsz, ugyanis a műanyag edényben könnyen megmarad a zsír és a mosogatás közben mosószermaradványok, ami szintén nem tesz jót a habnak.

Minden tojásfehérjébe érdemes egy csipet sót, pici citromlevet, keményítőt vagy egy kis cukrot használni, ettől még tömörebb lesz az állaga. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton dolgozzunk 3-5 percig. Lehetőleg azonnal használjuk is fel, ha sokáig áll, képes összeesni.
3 hozzászólás

blondi

8 éve, 9 hónapja és 18 napja

Műanyag tálban szoktam csinálni de erre akkor figyelni fogok.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 9 hónapja és 19 napja

Mamám mindig csipet sót tesz bele.

válasz erre

Móni

8 éve, 9 hónapja és 19 napja

Általában egészen jól szokott sikerülni a habom.

válasz erre