Hozzávalók:
1 pohár rizs
majdnem 2 pohár víz
1 evőkanál étolaj
nagy csipet só
1 gerezd fokhagyma vagy zöldborsó
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a rizst, majd ezután tegyük egy szűrőbe és mossuk át alaposan a rizsszemeket, hogy a keményítő lejöjjön róluk. Ha ez megvan, akkor hagyjuk egy pici lecsöpögni, közben egy edényben mérjük ki a vizet és öntsük bele az étolajat is. Tegyük fel forrni a vizet.
Ha felforrt a víz, akkor mehet bele a rizs és a só is. Kevergessük, közben melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Ha már kezd sűrűsödni a rizs, akkor mehet hozzá a fokhagyma, vagy a zöldborsó, kukorica. Lefedjük a rizst és betesszük 15 percre a sütőbe.
Ezután már készen is lesz a pergős rizsünk.