29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Így készül a török bulgur

2021. december 17.
61.1791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készítheted el otthon a török éttermekben népszerű bulgur köretet. Ez tökéletes köretötlet szinte bármilyen sült húshoz vagy akár halhoz.


Hozzávalók:
2 bögre bulgur
2 db paradicsom
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
2,5 bögre víz

Elkészítés:
A hagymát és a paradicsomot vágjuk össze apróra, a bulgurt pedig mossuk át. Ezután egy edényben hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát. Amint elkezd puhulni, mehet hozzá a paradicsom is, együtt pirítjuk tovább. Amikor a paradicsom is kezd puhulni, beleöntjük a bulgurt és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük és így pirítjuk az egészet néhány percig.

Felöntjük vízzel az egészet, megszórjuk sóval és borssal, majd fedő alatt puhára főzzük a bulgurt. Néha érdemes megkeverni, nehogy leragadjon az alja.
1 hozzászólás

Lili

2 éve, 8 hónapja és 20 napja

Gyroshoz nagyon imádom.

válasz erre