12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Így készíts egyszerű csokis ganache krémet!

2017. június 18.
11.5701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A ganache egy egyszerű csokis krém, amit felhasználhatunk süteményekhez, tortákhoz. Nagyon könnyen el lehet készíteni és szinte bárhogyan variálható. Az alaprecepthez csupán két hozzávaló kell.


Hozzávalók:
225 g étcsokoládé
250 ml habtejszín

Elkészítés:
A csokoládét vágjuk össze nagyon apróra és tegyük egy tálba. A tejszínt lassú tűzön melegítsük fel egészen addig, míg gyöngyözni nem kezd, majd öntsük a csokira. Hagyjuk 5-10 percig állni, ugyanis ha túl hamar keverjük össze, akkor szemcsés lesz a krém.

Ezután szépen összekeverjük és már használhatjuk is. Ha tortakrémnek szeretnénk használni, akkor 10 perc hűtés után robotgéppel habosítsuk fel.
2 hozzászólás

eperjam

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Na ezt kipróbálom majd.

válasz erre

krisztike

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ezt tényleg könnyű megcsinálni.

válasz erre