27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Így készíts cukormázat a mézeskalácshoz!

2017. november 26.
23.5411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan közelednek az ünnepek és ilyenkor már sokan előre megtervezik a karácsonyi menüt. Ha idén Te is szeretnél csodás mézeskalácsokat készíteni, akkor mutatjuk hogyan lesz tökéletes a cukormáz.
 


Hozzávalók:
1 db tojás fehérje
250 g porcukor

Elkészítés:
Fontos, hogy a tojás hideg legyen, ugyanis így keményebbre lehet verni. Válsszuk szét a tojást és a fehérjét tegyük egy magasfalú fém vagy üveg edénybe. Kezdjük el verni alacsonyabb fokozaton, majd ha már kezd keményedni apránként adagoljuk hozzá a cukrot.

Ha minden cukor belekerült, akkor magas fokozaton kezdjük el verni 5 percig. Végül habzsákba töltjük a habot és már díszíthetünk is. Ha fényes mázat szeretnénk egy picike citromlét érdemes hozzákeverni.
1 hozzászólás

csillucs

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Nekem sose jön össze. Mindig túl folyós ezért készen megveszem.

válasz erre