30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Így készíts csomómentes besamelmártást

2018. augusztus 09.
4.9331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A besamelmártást sok féle ételhez fel lehet használni, azonban sokan félnek tőle, ugyanis nagyon könnyű elrontani, ami miatt csomóssá válhat a fehér krém. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes besamelmártást.
 


Hozzávalók:
5 dl tej
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 csipet őrölt bors
1 késhegynyi szerecsendió


Elkészítés:
Első lépésként a tejet felforraljuk, majd félretesszük. Közben egy másik edényben megolvasztjuk a vajat és elkezdjük hozzákeverni a lisztet is. Folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt picit megpirítjuk a lisztes cuccot, majd apránként a tejet is hozzáadagoljuk. Fontos, hogy kézi habverőt használjunk, így biztosan csomómentes lesz.

Ha minden tej már benne van, akkor jöhet az ízesítés, és főzzük további 7-8 percig, amíg szépen besűrűsödik a mártás.
1 hozzászólás

eperjam

7 éve, 5 hónapja és 1 napja

Az én trükköm a tejhabosító röhögő smiley azzal szoktam csomómentesre keverni.

válasz erre