34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Így élvezd ki igazán a magadra szánt időd!

2021. november 10.
64.0511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Sokszor érzed azt, hogy bár vannak napok, amikor elengedhetnéd magad, mégsem tudsz igazán kikapcsolni? Folyton pörög az agyad, cikáznak a gondolataid, esetleg hajlamos vagy a stresszelésre? Az ünnepi időszak kezdete, a járvány újbóli erősödése mind-mind olyan tényezők, amik végett nehezebben mehet a fókuszálás. Nem hibáztatatunk, főleg annak függvényében nem, hogy a téli hónapokban a D-vitamin hiány végett még depressziósabb, kedvtelenebb úgy általánosságban is az ember. Mi azonban szeretnénk neked segíteni és az általunk felsorolt tippekkel apró örömöket csempészni a mindennapjaidba. Szánj több időt magadra és hasznosítsd a relaxáló ötleteinket a hét bármely napján!


Legyél sok időt a szabadban!

Talán elcsépeltnek hangozhat, de még az egyre hidegebb időkben is érdemes kilátogatnunk egy kicsit a szabad levegőre. A mozgás, kombinálva a hidegebb levegővel segít ellazulni, a sport felpezsdít és mindemellett erre az időre megszabadulhatunk akár a telefonunktól is. Nem muszáj ugyanis folyamatosan elérhetőnek lennünk. Merjük kikapcsolni az internetet, a zenét és koncentráljunk azokra a zajokra vagy hangokra, amik közvetlenül érnek minket az aktív pihenés során!


Ideje elővenni a spa készleteket!

A kozmetikus mellett vagy akár helyett készítsünk össze magunknak olyan SOS szépségápolási, kényeztető termékeket, amik egy hosszú és fárasztó nap után is képesek ellazítani. Arcmaszkokra fel! Az agyagpakolásokat se hagyjuk ki és lehetőleg válasszuk a hatékonyságot és több fronton is merüljünk el a saját kényeztetésünkben. Ilyenkor belülről is hidratáljuk magunkat, fogyasszunk citromos vizet vagy speciális detox teát, de a Netflix mellé az a kis üveg zéró kóla sem árthat meg.


Olvassunk több non-fiction könyvet!

Remek, ha találunk olyan könyvet, ami fikció és ezáltal egy valóságos mesevilágba csöppenhetünk, de sok esetben igenis fontos a balansz a könyvek olvasása tekintetében is. A fikció nélküli könyvek jó része felér egy minikurzussal, legalábbis a tudásanyagot tekintve, amit egy-egy témában így magunkba szívhatunk. Merjünk kilépni a komfortzónánkból és vegyünk a kezünkbe olyan könyveket is, amik a gazdaságról, a társadalomról, a pszichológiáról szólnak. Tágítsuk az elménket, amivel még a magabiztosságunk is növelhető!Önismeret

Az önismereti utadon bármikor elindulhatsz vagy folytathatod ott, ahol éppen abbahagytad. Ahhoz, hogy sikeres legyél, megálld a helyed a világban elsősorban kérdéseket kell feltenned és nemcsak a világról, hanem saját magadról is. Állítsd magad kihívások elé, írj naplót és lehetőséged szerint próbáld ki magad minél több dologban, hogy rájöjj, hogy mi is mozgat úgy igazán!

A me time fogalma a közösségi média és a Youtube platform által szinte teljes egészében egy csak szépségápolásra fókuszáló tevékenység lett, de minden esetben érdemes a belső pihenésre, lelki feltöltődésre is hangsúlyt helyezni. Mi az arany középútban hiszünk.
1 hozzászólás

Minoni

2 éve, 10 hónapja és 24 napja

Legalább nálatok tényleg le van jól írva, hogy mi az a me time. Tényleg nem csak a szépségápolásról szól.

válasz erre