6 °C
borús égbolt
2025. február 14., péntek
Bálint, Valentin

Így készül a hamis macaron kekszből

2023. december 12.
71.4081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A macaron nem egy egyszerű édesség, viszonylag sok időbe telik elkészíteni, ráadásul a mandulaliszt nem olcsó alapanyag, ám létezik egy egyszerűbb és költséghatékonyabb változat, méghozzá a keksz macaron, melyhez csupán egy kis kekszre van szükségünk.


Hozzávalók:
100 g porcukor
100 g keksz (például kakaós)
80 g tojásfehérje
100 g cukor
80 ml habtejszín (30 %-os)
100 g csokoládé

Elkészítés:
Érdemes először a tölteléket elkészíteni. Ehhez a tejszínt felmelegítjük, majd elvegyítjük benne az összevágott csokoládét és letakarva a hűtőbe tesszük felhasználásig. A kekszet daráljuk finomra, de akár vehetünk egyből darált kekszet is. Összekeverjük a porcukorral és egy szitán átszitáljuk, hogy biztosan ne legyenek benne nagyobb darabok.

A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett elkeverjük, akkor jó, amikor már nem érezzük benne a kristálycukor szemeket. Ezután levesszük a tűzhelyről és kemény habbá verjük. Két adagba belekeverjük egy spatula segítségével a kekszes részt, akkor jó, ha szépen lávaszerűen folyik. Ezután habzsákba tesszük és macaron formákat nyomunk belőle egy sötőpapírra.

Hagyjuk kicsit száradni és a levegő buborékokat is eltávolítjuk belőle. Végül előmelegített sütőben 120 fokon süssük őket 13-15 percig. Ha kihűltek a macaronok, akkor a korábban készített krémet felverjük és megtöltjük vele a kekszes sütiket, behűtve érdemes tálalni.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Ilyenről én még nem is hallottam. meglepett smiley

válasz erre