Hozzávalók:
100 g porcukor
100 g keksz (például kakaós)
80 g tojásfehérje
100 g cukor
80 ml habtejszín (30 %-os)
100 g csokoládé
Elkészítés:
Érdemes először a tölteléket elkészíteni. Ehhez a tejszínt felmelegítjük, majd elvegyítjük benne az összevágott csokoládét és letakarva a hűtőbe tesszük felhasználásig. A kekszet daráljuk finomra, de akár vehetünk egyből darált kekszet is. Összekeverjük a porcukorral és egy szitán átszitáljuk, hogy biztosan ne legyenek benne nagyobb darabok.
A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett elkeverjük, akkor jó, amikor már nem érezzük benne a kristálycukor szemeket. Ezután levesszük a tűzhelyről és kemény habbá verjük. Két adagba belekeverjük egy spatula segítségével a kekszes részt, akkor jó, ha szépen lávaszerűen folyik. Ezután habzsákba tesszük és macaron formákat nyomunk belőle egy sötőpapírra.
Hagyjuk kicsit száradni és a levegő buborékokat is eltávolítjuk belőle. Végül előmelegített sütőben 120 fokon süssük őket 13-15 percig. Ha kihűltek a macaronok, akkor a korábban készített krémet felverjük és megtöltjük vele a kekszes sütiket, behűtve érdemes tálalni.