-1 °C
tiszta égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Húsvéti répatorta

2021. március 27.
94.2301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper finom húsvéti répatorta, amit egészen biztosan kedvelni fognak a gyerekek is, hiszen egyáltalán nem lehet érezni a répa ízét. Ízlés szerint lehet díszíteni az elkészült tortát.


Hozzávalók:

Tésztához:
3 db tojás
150 g vaj
150 g kristálycukor
120 g nádcukor
180 g finomliszt
3 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
pici szerecsendió
pici gyömbérpor
250 g reszelt répa
100 g apróra vágott dió

Krémhez:
300 g mascarpone
60 g porcukor
1 db narancs
170 ml hideg habtejszín

Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és reszeljük le kislyukú reszelőn. A tojásokat és a kétféle cukrot keverjük habosra, legyen teljesen világos a krém. Ehhez adjuk a megolvasztott vajat. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd két adagban adjuk a krémhez. Ezután egy spatulával keverjük bele az apróra vágott diót és a répát. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral majd tegyük bele a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kész tortát vegyük ki még melegen a formából és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét keverjük el, majd adjuk hozzá a porcukrot. Alaposan elkeverjük és csak ezt követően öntjük bele a hideg habtejszínt. Habosra keverjük, végül reszeljük bele a narancs héját.


A kihűlt tortát vágjuk ketté, majd töltsük meg krémmel, ezután a tetejét és az oldalát is kenjük meg a krémmel. Ízlés szerint lehet díszíteni csokitojással, dióval vagy akár karamell krémmel.
2 hozzászólás

Lili

4 éve, 1 hónapja és 17 napja

Úristen de jó. meglepett smiley Annyira ennék most belőle.

válasz erre

Tekla

4 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ejj de jól néz ez ki. meglepett smiley

válasz erre