Hozzávalók:
Tésztához:
3 db tojás
150 g vaj
150 g kristálycukor
120 g nádcukor
180 g finomliszt
3 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
pici szerecsendió
pici gyömbérpor
250 g reszelt répa
100 g apróra vágott dió
Krémhez:
300 g mascarpone
60 g porcukor
1 db narancs
170 ml hideg habtejszín
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és reszeljük le kislyukú reszelőn. A tojásokat és a kétféle cukrot keverjük habosra, legyen teljesen világos a krém. Ehhez adjuk a megolvasztott vajat. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd két adagban adjuk a krémhez. Ezután egy spatulával keverjük bele az apróra vágott diót és a répát. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral majd tegyük bele a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kész tortát vegyük ki még melegen a formából és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét keverjük el, majd adjuk hozzá a porcukrot. Alaposan elkeverjük és csak ezt követően öntjük bele a hideg habtejszínt. Habosra keverjük, végül reszeljük bele a narancs héját.