18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Húsmentes cukkínis lasagne

2020. augusztus 07.
20.5161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom és könnyen elkészíthető, húsmentes egytálétel, amit vegetáriánusok és diétázók is bátran fogyaszthatnak. Cukkíni helyett padlizsánt is használhatunk.


Hozzávalók:
2 db nagy cukkíni
1 db sárgarépa
1 konzerv paradicsomszósz
2 db kaliforniai paprika
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g reszelt sajt
kevés friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában szeletekre. Kicsit sózzuk meg és tegyük félre, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a paradicsomos ragut. Ehhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a lereszelt répát. Ha már kicsit összeesett, akkor a paradicsomot is ráöntjük.

Sózzuk, borsozzuk és a bazsalikommal is megszúrjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük a ragut. A cukkíniből óvatosan nyomkodjuk ki a vizet. Egy hőálló tál aljába tegyünk egy keveset a raguból, majd helyezzük el egy rétegben a cukkínit, erre mehet egy adag ragu és sajt. Addig rétegezzük, míg elfogynak a cukkínik és a ragu. A tetejét szórjuk meg bőven sajttal. Sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig.
1 hozzászólás

mokus84

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nemrégiben ettem egy étteremben, az nagyon ízlett.

válasz erre