Hozzávalók:
350 g tészta
500 g főtt csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
1,5 citrom leve
3 evőkanál tahini
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál csilipehely
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát tegyük fel főni a szokásos módon. Közben készítsük el a humuszt. Ehhez a csicseriborsót tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat és a fűszereket. Ezután turmixoljuk egészen krémes állagúra a humuszt. Érdemes a tészta főzővizéből is egy keveset adni a humuszhoz, így még krémesebb lesz.
Szűrjük le a tésztát, majd adjunk a tésztához ízlés szerint humuszt. Keverjük össze és már tálalhatjuk is. Rukkolával nagyon ízletes, de párolt zöld spárgát is adhatunk hozzá.