Mai receptünk egy egyszerűen elkészíthető étel, amit sokan éttermekben szoktak inkább fogyasztani. A Holstein szelet egy szelet sült sertéskarajból és egy tükörtojásból áll. Gyorsan össze lehet dobni a hétköznapokban is.
Hozzávalók:
1 szelet sertéskaraj
1 teáskanál só, bors
liszt
2 db tojás
kevés olaj
Elkészítés:
A karajt alaposan klopfoljuk ki, hogy könnyedén átsüljön. Ezt követően sóval és borssal megszórjuk mindkét oldalát, majd a lisztben is megforgatjuk. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd süssük ki benne a hússzeletet. Ezután pedig meg kell sütni a tükörtojást. Ahhoz, hogy szép legyen a tojás alacsony hőfokon, kevés olajon kell megsütni.
Ha ez is kész, akkor már csak rá kell helyezni a húsra a tojást és valamilyen körettel tálalni.
Fotó: Receptműhely