24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Hollandi szósz

2015. április 15.
2.3451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon elterjedt szósz féleség, avagy mártás, melyet használhatunk zöldségekhez, húsokhoz, sőt még hamburgerekhez is. Elkészítése nagyon egyszerű és nagyon finom maga a mártás.
 


Hozzávalók:
300 g vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál fehérbor
só, bors
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:
Egy tálba teszem a tojássárgákat, a bort, a sót és a borsot, majd gőz felett elkezdem felverni. A vajat megolvasztom és kanalankent adagolom a tojássárgákhoz, miközben folyamatosan keverem.

Addig keverjük, míg mártás szerűre nem sűrűsödik. Végül hozzáadjuk a citromlét is és hagyjuk kihűlni. Felhasználás előtt ismét felkeverjük.
3 hozzászólás

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon jó szeretem.

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 3 napja

Én sem ettem még ilyet.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 1 hónapja és 3 napja

Fincsi lehet. Szerintem én még nem ettem ilyet.

válasz erre