27 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Hogyan segítenek az Atkins gének megtartani a karcsúságot?

2014. március 31.
1.8911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Olyan enzimek találhatóak a nyálban, amelyek segítenek lebontani a keményítőt tartalmazó ételeket, mint például a csipszek, a rágcsálnivalók vagy a rizs.
 


Lehetséges, hogy a nyálban van a titok, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy hogyan maradjunk vékonyak. A legújabb kutatások szerint egy olyan gén felelős a szénhidrát vegyületek lebontásáért, amelynek nagy szerepe van a testsúly alakulásában.

Az Atkins gén tudományos megnevezése AMY1. A tanulmány azt mutatja, hogy akiknek több van ebből a génből, azok sokkal vékonyabbak. Az emberek általában a génekről párban gondolkodnak, de vannak olyanok, akiknek csak egy van. Ez a szám maximum 20-ig terjedhet. Tim Spector professzor - aki a tanulmány vezetője - szerint ezek a kutatások nagyon izgalmasak.
3 hozzászólás

becky

12 éve, 2 hónapja és 20 napja

Érdekes de én bármennyi nyálat is termelek, hízok...röhögő smiley

válasz erre

Natasha

12 éve, 2 hónapja és 20 napja

hát egy profnak mindenképpen izgalmas egy ilyen kutatás

válasz erre

Minoni

12 éve, 2 hónapja és 20 napja

Ez nagyon érdekes de hogyan tudom ezt hasznosítani a mindennapokban?meglepett smiley

válasz erre