Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
4 dl zöldség alaplé
3 db burgonya
3 szál kapor
2,5 dl habtejszín
1 dl kovászos uborka lé
Elkészítés:
A legyalult tököt sózzuk be és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. Közben a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A tököt nyomkodjuk ki és adjuk a hagymához. Szórjuk meg borssal, és öntsük fel az alaplével. Dobjuk bele a megpucolt és kockára vágott burgonyát, az egész kaprot.
Főzzük addig, amíg a burgonya is már teljesen megfőtt. Ekkor a kaprot kivesszük és az egészet botmixerrel krémesítjük. A tejszínhez adjunk egy kevés forró levest és csak ezt követően adjuk hozzá. Végül mehet bele az uborka lé is és összeforraljuk az egészet.