Hozzávalók:
2 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
400 ml passzírozott paradicsom
500 ml zöldségalaplé
olívaolaj
só, bors
friss oregano
bazsalikom
babérlevél
Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben, 200 fokon 1 óra alatt megsütjük. Érdemes grillfokozaton megsütni. Sütés közben forgassuk a paprikákat, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Ha elkészültek, akkor tegyük melegen egy tálba, folpackkal lefedjük, így majd könnyedén eltávolíthatjuk a paprika héját.
Közben a hagymát vágjuk apróra és kezdjük el üvegesre pirítani kevés olajon. Mellé dobjuk az összevágott zellerszálat is. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, a paradicsomok, az alaplé és végül a megtisztított sült paprika is. Fűszerezzünk és főzzük 15 percig az egészet. Végül botmixerrel pürésítjük a levest. Hagyjuk kihűlni a levest és mozzarellával fogyasszuk.