14 °C
borús égbolt
2025. május 17., szombat
Paszkál

Hideg sült paprikás paradicsomleves

2018. július 30.
2.0661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre itt a kánikula, ilyenkor nem szeretünk túl nehéz és forró ételeket enni, úgyhogy jöhetnek a legjobb hideg levesek. Ilyen például a paradicsomleves is, amit egy kis sült paprikával fogunk feldobni.


Hozzávalók:
2 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
400 ml passzírozott paradicsom
500 ml zöldségalaplé
olívaolaj
só, bors
friss oregano
bazsalikom
babérlevél

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben, 200 fokon 1 óra alatt megsütjük. Érdemes grillfokozaton megsütni. Sütés közben forgassuk a paprikákat, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Ha elkészültek, akkor tegyük melegen egy tálba, folpackkal lefedjük, így majd könnyedén eltávolíthatjuk a paprika héját.

Közben a hagymát vágjuk apróra és kezdjük el üvegesre pirítani kevés olajon. Mellé dobjuk az összevágott zellerszálat is. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, a paradicsomok, az alaplé és végül a megtisztított sült paprika is. Fűszerezzünk és főzzük 15 percig az egészet. Végül botmixerrel pürésítjük a levest. Hagyjuk kihűlni a levest és mozzarellával fogyasszuk.
2 hozzászólás

Mirjam

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Végülis a paradicsom meg a paprika jól kijönnek.

válasz erre

becky

7 éve, 4 hónapja és 18 napja

A klasszikus paradicsomleves a legjobb.

válasz erre