Hozzávalók:
5 dkg rizs
3 dl natúr joghurt
fél tojássárgája
2-3 kiskanál liszt
1 evőkanál menta
1 teáskanál citromlé
1.5 l víz
1 teáskanál só
Elkészítés:
A vizet és a rizst feltesszük egy lábosban főni. Közben összekeverjük a joghurtot a tojássárgájával, a liszttel, a citromlével és a sóval. Ha már felforrt a víz, akkor levesszük a tűzről és elkezdjük óvatosan hozzáadni a joghurtos keveréket.
Hogy ne csomósodjon össze a leves, először merjünk egy keveset a joghurthoz, hogy felvegye a hőmérsékletet, majd szépen adagoljuk a vízhez. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy csomók jelentkezzenek a levesben. Az apróra vágott mentát hozzáadjuk a leveshez, majd újból felforraljuk az egészet.
Forralást követően 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Fedő alatt körülbelül 15 percig hagyjuk, hogy a rizs kellően megszívja magát. Végül hidegen tálaljuk. Egy kevés mentalevéllel díszítjük.