19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Hideg joghurt leves

2014. április 07.
2.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy különleges hideg levest mutatunk ma nektek. Ezt a levest főleg nyáron érdemes elkészíteni, ugyanis a nagy melegben nagyon jól fog jönni egy hűsítő, krémes leves. A joghurtból készült finomság könnyen elkészíthető és hamar kész van.


Hozzávalók:
5 dkg rizs
3 dl natúr joghurt
fél tojássárgája
2-3 kiskanál liszt
1 evőkanál menta
1 teáskanál citromlé
1.5 l víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A vizet és a rizst feltesszük egy lábosban főni. Közben összekeverjük a joghurtot a tojássárgájával, a liszttel, a citromlével és a sóval. Ha már felforrt a víz, akkor levesszük a tűzről és elkezdjük óvatosan hozzáadni a joghurtos keveréket.

Hogy ne csomósodjon össze a leves, először merjünk egy keveset a joghurthoz, hogy felvegye a hőmérsékletet, majd szépen adagoljuk a vízhez. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy csomók jelentkezzenek a levesben. Az apróra vágott mentát hozzáadjuk a leveshez, majd újból felforraljuk az egészet.

Forralást követően 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Fedő alatt körülbelül 15 percig hagyjuk, hogy a rizs kellően megszívja magát. Végül hidegen tálaljuk. Egy kevés mentalevéllel díszítjük.
4 hozzászólás

Gizus

11 éve, 4 hónapja és 9 napja

Ilyet még nem ettem. De biztos jó lehet.

válasz erre

moni1294

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Guszta leves!mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

Elég érdekesnek hangzik és nagyon finomnak gondolom! Meg fogom csinálni, nagyon klassz recept!

válasz erre

Natasha

11 éve, 4 hónapja és 10 napja

De furán hangzik. mosolygó smiley De lehet megcsinálom.

válasz erre