12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Hideg ananászleves

2015. július 04.
3.1041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha hűsítő levesre vágyunk, de közben legyen diétás is, akkor érdemes ezt a nagyon egyszerű és könnyed gyümölcslevest elkészíteni. Még főzni sem kell, így az ananászban lévő vitaminok nem vésznek el a hő miatt.


Hozzávalók:
280 g ananász
150 ml víz
1,5 evőkanál balzsamecet
1,5 evőkanál olívaolaj
2 késhegynyi cayenne bors
2 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:
Az ananászt megpucoljuk és a húsát kisebb darabokra vágjuk. Egy aprító gépbe tesszük és pürésítjük a gyümölcsöt. Ha valaki nem szereti a rostokat akkor érdemes egy szűrő segítségével átszűrni, hogy igazán krémes legyen. Ezt követően hozzáadjuk a vizet és ismét megkeverjük.

Adjuk a gyümölcshöz a fűszereket, az olívaolajat és a balzsamecetet és jól összekeverjük. Végül behűtjük és hidegen tálaljuk.
3 hozzászólás

Linda

10 éve, 6 hónapja és 21 napja

Wow ilyenről még nem is hallottam.

válasz erre

leoni

10 éve, 6 hónapja és 21 napja

Na ezt kipróbálom mert az ananászt szeretem de iszonyat ritkán eszem.

válasz erre

monyó

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ilyet se ettem még, de ki fogom próbálni. mosolygó smiley Egészséges.

válasz erre