27 °C
erős felhőzet
2024. június 22., szombat
Paulina

Hét karácsonyi-romantikus könyv, amit még az ünnepek előtt be kell szerezned

2023. december 14.
69.9651
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyakunkon van az év legmeghittebb ünnepe, a karácsony, amikor végre lelassulhatunk az egész éves hajtást követően és elővehetünk egy kedves, romantikus könyvet. A kiadók ebben az időszakban több izgalmas könyvet is a piacra dobott, melyek közül most néhányat be is mutatunk alábbi cikkünkbe. Ha Te vagy egyik családtagod kedveli a romantikus karácsonyi történeteket, akkor ezek közül biztosan megtalálod számára a tökéletes kötetet.


Sarah Jio: A Primrose Hill-i könyvesbolt

Az írónő legújabb könyvének a középpontjában Valentina Baker, akit édesanyja elhagy 14 éves korában, ám egy napon örököl tőle egy könyvesboltot Primrose Hillben, ezért az elvált Val úgy dönt, hogy elutazik és megpróbálja kideríteni ki volt édesanyja, aki elhagyta őt. Az új országban nem csak titkok várnak rá, de egy új szerelem is, ami megváltoztat mindent. A Primrose Hill-i könyvesbolt a veszteség és a gyógyulás regénye, amely érzékeny igazságokat tár fel a szerelemről, a családról és a megbocsátásról.

Bár ez a romantikus regény nem tipikusan karácsonyi, de melengetni fogja az ember szívét és talán még a főhőssel is lehet azonosulni.
(Central kiadó, 4.790,-)Becca Freeman: A karácsonyi árvák klubja

Ha szereted a Jóbarátokat, akkor ezt a regény egyenesen imádni fogod, igazi romkom, amit nem lehet megunni. A történet négy New York-i barátról szól, akik ragaszkodnak különös karácsonyi hagyományukhoz annak ellenére, hogy útjaik már szétváltak. A négy barátnak nincsenek közeli családtagjaik, akikkel az ünnepeket tölthetnék, emiatt döntötték el sok évvel ezelőtt, hogy ezeket a napokat együtt töltik. Ám egyikük váratlanul bejelentette, hogy Los Angelesbe költözik, és valószínűleg ez lesz az utolsó közös karácsonyuk.

Az utolsó karácsony sok váratlan fordulatot hoz mindenki életében, mindeközben az olvasó megismerheti mindegyik karakter történetét és múltját.
(Central kiadó, 4.590,-)Michala Ries: 24 nap karácsonyig

Nina irigylése méltó életet él, mindene megvan a világon, amire vágyhát, ám rájön, hogy ez nem elég neki. Fenekestől felforgatja saját életét, szakít vőlegényével és készít egy őrült listát, amit karácsonyig meg akar valósítani, már csak 24 nap maradt hátra. A listán olyan tételek is szerepelnek, amivel valószínűleg meg fog bántani néhány családtagját, mivel szeretne felfedni néhány titkot. A különös kaland során egy vonzó idegenbe botlik, aki minden alkalommal megdobogtatja a szívét.

Ez a megható karácsonyi, romantikus történet nem csak a szívet dobogtatja meg, hanem megmosolyogtatja az olvasót.
(Central kiadó, 4.790,-)Laura Barnett: Ajándékok

Ajándékozni öröm és jó dolog, ám nehéz dolga tud lenni az embernek. Ez a rövid regény egymásba kapcsolódó inspiráló történeteket mesél, melyek meghatnak és vigasztalnak, arra emlékeztetnek, hogy milyen csodálatos és szomorú, nehéz és boldog, milyen különös lehet a karácsony. Ebben a könyvben egy angliai városka 12 lakójának történetét ismerhetjük meg, akiket valami összeköt, mint egy fényfüzér. Mindenki életébe kapunk némi betekintést, megismerhetjük a problémáikat, a bánatukat és az örömüket is.

Ebben a könyvben nem a romantikáé a főszerep, hanem sokkal inkább az emberi szereteté, a törődésé és a gondoskodásé. Ezzel a könyvvel nem lehet mellé lőni, ha ajándékról van szó.
(Park kiadó, 4.999,-)Erin Sterling: Ex Hex - Csiribú, szerelem!

A Kossuth kiadó gondozásában jelent meg az írónő legújabb regénye, mely ráadásul ékdekorált kiadásban is elérhető. Ez a könyv nem a karácsonyi csodákról szól, hanem sokkal inkább egy kis boszorkányságról, ugyanis Vivienne Jonesnak van varázsereje, aki legutóbb arra használta, hogy az őt átverő expasit kicsit megtréfálja. Egy napon visszatér a város őseinek szívtipró leszármazottja, aki fel akarja rázni a népet, ám Vivienne varázslata kicsit balul sül el.

Viviennenek és a jóképű leszármazott között elkezd izzani a levegő, de még mielőtt bármi történne, rendbe kell hozniuk együtt azt, amit Vív elrontott és ezzel veszélybe sodorta a várost. Ebben a regényben lesznek kísértetek, gyilkos hajlamú játékok és fekete macska is.
(Kossuth kiadó, 5.790,-)Milly Johnson: Játszik még a fény

A népszerű írónő ismét könnyeket fog csalni a szemünkbe legújabb romantikus regényével, melyben megismerhetjük Lauriet és Petet, akik elveszítették párjukat és egy terápiás csoportnak köszönhetően találkoztak. Mindketten a gyászt akarják feldolgozni, miközben egyre többet beszélgetnek egymással kiderül, hogy több közös is van tragikus történeteik között. Pete rádöbben a titokra, ami mindent megváltoztat az életükben.

Ebben az elragadó történetben szó esik barátságról, szerelemről, veszteségről, újrakezdésről és a soros különös fintoráról, ami képes megváltoztatni emberek életét.
(Pioneer kiadó, 5.699,-)Carrie Elks: Isten hozott Winterville-ben

Irány a város, ahol minden nap karácsony van, ugyanis folytatódik az írónő népszerű Winterville-sorozata. Holly Winter kétségbe van esve, ugyanis szeretett városát megvásárolta egy gátlástalan cég, akik síparadicsomot akarnak belőle csinálni. Természetesen Holly mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt megállítsa, ám számolnia kell egy múltbéli férfival, a jóképű Josh személyében, akivel nyolc évvel ezelőtt együtt töltött egy éjszakát. A küzdelem kettőjük között váratlan érzelmeket ébreszt, amire egyikőjük sem számított.

Vajon sikerül Hollynak megmenteni szeretett városát? És ha igen, akkor ez a szívébe fog kerülni? Nos, az Isten hozott Winterville-ben című regényből kiderül. Ez a kedves, romantikus és nagyon karácsonyi regény szuper választás az ünnepekre.
(Pioneer kiadó, 5.499,-)4 hozzászólás

debbie

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Szeretem az ilyen könyveket, de már vettem párat az ünnepekre.

válasz erre

Kicsilány06

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát ezekből most nehéz lesz egyet választani. meglepett smiley Mindegyik érdekesnek ígérkezik. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Köszönjük a szuper ajánlót!

válasz erre

bettike

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

De szuper ajánló ismét! mosolygó smiley

válasz erre