Hozzávalók:
4 db édesburgonya
100 g feta sajt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál tej
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan mossuk meg és súroljuk át, hogy az összes szennyeződés és homok lekerüljön róluk. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, majd locsoljuk meg olívaolajjal és tegyük őket egy tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 40-45 percig.
Ha megsült, akkor óvatosan vágjuk őket félbe, de ne teljesen, majd kaparjuk ki a belsejüket. A kiszedett burgonyát törjük össze, keverjünk hozzá tejet, sót és borsot. Kanalazzuk vissza a krémes burgonyát a héjba és morzsoljuk rá a feta sajtot és egy kevés petrezselymet, majd 5 percre tegyük még vissza a sütőbe. Érdemes egy kis tejföllel tálalni.