23 °C
erős felhőzet
2024. június 16., vasárnap
Jusztin

Héjában töltött édesburgonya

2021. március 06.
59.3951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és finom burgonyaétel, amit lehet ebédre vagy akár vacsorára is fogyasztani. A héjában töltött édesburgonya rengeteg vitamint is tartalmaz, ugyanis a héjat is meg lehet enni.


Hozzávalók:
4 db édesburgonya
100 g feta sajt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál tej
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan mossuk meg és súroljuk át, hogy az összes szennyeződés és homok lekerüljön róluk. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, majd locsoljuk meg olívaolajjal és tegyük őket egy tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 40-45 percig.

Ha megsült, akkor óvatosan vágjuk őket félbe, de ne teljesen, majd kaparjuk ki a belsejüket. A kiszedett burgonyát törjük össze, keverjünk hozzá tejet, sót és borsot. Kanalazzuk vissza a krémes burgonyát a héjba és morzsoljuk rá a feta sajtot és egy kevés petrezselymet, majd 5 percre tegyük még vissza a sütőbe. Érdemes egy kis tejföllel tálalni.
3 hozzászólás

eperjam

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ki fogom próbálni.

válasz erre

Tekla

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ezt inkább köretnek tudom elképzelni.

válasz erre

csillucs

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Hasonlóan készítem de én még vajat is keverek hozzá.

válasz erre