19 °C
tiszta égbolt
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Házilag készített terhességi teszt, avagy 5+1 hajmeresztő módszer régről!

2016. október 19.
23.8451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A házilag készített terhességi teszt egy olyan mítosz, vagy talán még inkább legenda, mint azok a babonák, amelyeket a fiatal lányok évtizedekkel ezelőtt tartottak, miközben megpróbálták kitalálni jövendőbelijük nevét, hajának színét vagy éppen azt, hogy hány gyermekük születik majd. Nem csak hazánkban, világszerte is rengeteg elképesztő módszer került kidolgozásra az évszázadok során annak érdekében, hogy valaki meg tudja állapítani terhes-e vagy sem, azonban ezek többsége inkább hajmeresztő, semmint működő alternatíva volt, de azért akadtak, amelyek meglepően hatásosnak bizonyultak. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezek közül az öt leginkább elképesztőt, amitől garantáltan neked is tátva marad a szád!Házilag készített terhességi teszt, avagy 5+1 hajmeresztő módszer régről! - 2. kép

1. A legőrültebb házilag készített terhességi teszt!

Az egyik legőrültebb házilag készített terhességi teszt minden kétséget kizáróan Görögországból származik, ahonnan olyan feljegyzések láttak napvilágot, miszerint a korabeli gyógyítók gyakran ajánlották a terhesség kérdésével hozzájuk forduló nőknek, hogy helyezzenek fel egy hagymát a vaginájukba egy éjszakára, ahhoz, hogy a kérdés megválaszolásra kerülhessen. A módszer szerint, ha a nő lehelete reggelre hagymaszagúvá vált, akkor biztosan nem terhes!

2. Pisilj búzára!

Az egyik legelső terhességi teszt a feljegyzések szerint Egyiptomból származik, ahol már Krisztus előtt létezett egy módszer, miszerint a nőknek búza- vagy árpamagokra kellett pisilniük ahhoz, hogy megállapítsák terhességüket. Ha a mag kicsírázott, akkor a terhesség ténye megállapítható volt. Érdekesség, hogy néhány évtizeddel ezelőtt egy kutatás során próbálták alátámasztani vagy megcáfolni mindezt, és azt találták, hogy míg a hagyományos pisi nem volt hatással a búzaszemre, addig a terhes nők pisijétől 70 százalékban valóban kicsíráztak a szemek. Ez tehát lényegében működött is!

3. Hányinger a sörszagtól?

Szintén az ősi Egyiptomból származik egy másik módszer is, amely szerint, ha egy nő meg akarta tudni, hogy terhes, körbe kellett locsolni sör és datolya keverékével. Ha az erős kellemetlen szagtól a nő hányingert kapott és hányt is, akkor terhes volt. Ha belegondolunk, ez nem is olyan képtelenség, hiszen a terhes nők valóban érzékenyebbek a szagokra!

Házilag készített terhességi teszt, avagy 5+1 hajmeresztő módszer régről! - 3. kép


4. A kilincs és a terhesség esete!

Szintén büszkén pályázhatna az egyik legőrültebb házilag készített terhességi teszt címére egy 15. századból ránk maradt orvosi könyv, a The Distaff Gospel lapjain olvasható módszer is. Ennek a lényege, hogy rakjunk egy tálba egy kilincset, majd engedjük rá egy terhesnek vélt nő vizeletét. Ha 3-4 óra múlva a kilincsnek nyoma marad a tál alján, az illető gyermeket vár.

5. A szem a lélek tükre!

Jacques Guillemeau, egy a 16. században élt ismert orvos szerint pedig a terhességé is! A doktor volt az első, aki leírta, hogy ha egy nő terhes lesz, a második hónapban megváltoznak a szemei, pupillái összeszűkülnek, szemhéja petyhüdté válik, a szemsarokban ülő erek pedig megduzzadnak. Meglepő lehet, de ez valóban helyes megfigyelés volt, hiszen a szem valóban változik a terhesség során, sőt mi több, átmenetileg még a látás is romolhat.

+1. Az egyetlen működő házilag készített terhességi teszt!

Az egyetlen működőképes házi terhességi tesztet azonban nem kell elkészíteni, éppen ellenkezőleg, a nőknek csak oda kell figyelniük magukra ahhoz, hogy megállapítsák: teherbe estek-e vagy sem. Egy nő ugyanis megérzi, ha változás történik a szervezetében, ha egy másik élet kezd növekedni a szíve alatt, így a hatodik érzék sosem csal, az ösztönök pedig pláne, így ha otthon szeretnéd megtudni, hogy babát vársz, akkor koncentrálj, és érezd, amit érezned kell.
3 hozzászólás

eperjam

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

A hagymás a legdurvább. Hihetetlen, hogy régen ilyen módszerekkel is megállapították a terhességet. Döbbenet.

válasz erre

bettike

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Eszméletlenek ezek! röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Mirjam

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Esküszöm ilyen vicces cikket régen olvastam már. röhögő smiley Milyen kreatívak tudnak lenni az emberek..

válasz erre