31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Házi vaníliapuding

2014. április 29.
3.5791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges, házilag elkészíthető puding lesz. Nem kell hozzá sok minden, ráadásul egyszerű az elkészítése is és nagyon finom. A gyerekek biztosan szeretni fogják.
 


Hozzávalók:
1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dl tejszín
3 dl víz
30 g étkezési keményítő

Elkészítés:
A vaníliarúd magvait kaparjuk ki egy késsel, majd tegyük egy főzőedénybe. Adjunk hozzá 2 dl vizet, a sót, a cukrot és a tejszínt. Melegítsük össze a hozzávalókat, de ne forraljuk fel.

A maradék vízben keverjük csomómentesre a keményítőt. A vaníliamagokat szedjük ki az alapból. A keményítőt keverjük bele az alapba és kezdjük el folyamatosan keverve felforralni. Ha már kezd besűrűsödni a puding, akkor még néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről és melegen vagy hidegen tálaljuk.
16 hozzászólás

vyck66

12 éve, 1 hónapja és 6 napja

A puding próbája az evés

válasz erre

Regina

12 éve, 1 hónapja és 6 napja

Szeretem az egyszerűen elkészíthető finomságokat. mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

12 éve, 1 hónapja és 11 napja

Szeretek egészségesen főzni, de nem vagyok az a típus, aki még a cukor helyettesítőt is helyettesíti valami extra egészséges akármivel. Nálam a glutén, -tej, -tojás, -cukor -hús -minden mentes dolgok nem mennek. Én mindent használok, azt vallom, hogy az az egészségtelen, amit túlzásba viszünk. Én inkább friss alapanyagokat használok.

válasz erre

Mariann

12 éve, 1 hónapja és 11 napja

veruss74 írta:
Én máshogy készítem a házi vanília pudingot: 3 tojássárgáját fehéredésig, habosra keverek 3-5 dkg barna nádcukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal és egy evőkanál kukorica keményítővel.
Mikor ezzel készen vagyok, hozzákeverek lassan 4-5 dl házi tejet és forrásig melegítem. Mikor besűrűsödött, lekapcsolom, nehogy a tojássárgája megfőljön benne.
Így rendkívül, finom, krémes puding lesz belőle. Sodónak is ugyan így készítem, de ahhoz egy picivel több tejet teszek. A család imádja.
Ez egészségesebben hangzik a nádcukor miatt. mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

12 éve, 1 hónapja és 11 napja

Én máshogy készítem a házi vanília pudingot: 3 tojássárgáját fehéredésig, habosra keverek 3-5 dkg barna nádcukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal és egy evőkanál kukorica keményítővel.
Mikor ezzel készen vagyok, hozzákeverek lassan 4-5 dl házi tejet és forrásig melegítem. Mikor besűrűsödött, lekapcsolom, nehogy a tojássárgája megfőljön benne.
Így rendkívül, finom, krémes puding lesz belőle. Sodónak is ugyan így készítem, de ahhoz egy picivel több tejet teszek. A család imádja.

válasz erre

Szendrei Kinga

12 éve, 1 hónapja és 12 napja

válasz erre

Timi

12 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ezt muszáj lesz kipróbálni mosolygó smiley

válasz erre

szagnes92

12 éve, 1 hónapja és 12 napja

Én biztosan ki fogom próbálni, anyukámnak holnap el is készítem. mosolygó smiley Imádja a vaniliát!

válasz erre

quintipor

12 éve, 1 hónapja és 12 napja

Tényleg egyszerű az elkészítése.

válasz erre

Gaddemon

12 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ezt nem fogom kipróbálni, de ami tuti recept és egészséges is:
1 banán, 1 avokádó, 1 ek kakaópor, 1 ek xilit/eritrit/méz, stb. és 1 rúd vanília kikapart belseje - aprítógépbe be, és krémmé pürésíteni. Tökéletes puding, gyümölcsökkel, magvakkal fel is lehet turbózni.

válasz erre

leoni

12 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ki kell próbálnom! Nyamiiiii!!!mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

12 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ez tök jó recept mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből