22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Házi vaníliapuding

2014. április 29.
3.5691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges, házilag elkészíthető puding lesz. Nem kell hozzá sok minden, ráadásul egyszerű az elkészítése is és nagyon finom. A gyerekek biztosan szeretni fogják.
 


Hozzávalók:
1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dl tejszín
3 dl víz
30 g étkezési keményítő

Elkészítés:
A vaníliarúd magvait kaparjuk ki egy késsel, majd tegyük egy főzőedénybe. Adjunk hozzá 2 dl vizet, a sót, a cukrot és a tejszínt. Melegítsük össze a hozzávalókat, de ne forraljuk fel.

A maradék vízben keverjük csomómentesre a keményítőt. A vaníliamagokat szedjük ki az alapból. A keményítőt keverjük bele az alapba és kezdjük el folyamatosan keverve felforralni. Ha már kezd besűrűsödni a puding, akkor még néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről és melegen vagy hidegen tálaljuk.
16 hozzászólás

vyck66

12 éve, 13 napja

A puding próbája az evés

válasz erre

Regina

12 éve, 13 napja

Szeretem az egyszerűen elkészíthető finomságokat. mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

12 éve, 18 napja

Szeretek egészségesen főzni, de nem vagyok az a típus, aki még a cukor helyettesítőt is helyettesíti valami extra egészséges akármivel. Nálam a glutén, -tej, -tojás, -cukor -hús -minden mentes dolgok nem mennek. Én mindent használok, azt vallom, hogy az az egészségtelen, amit túlzásba viszünk. Én inkább friss alapanyagokat használok.

válasz erre

Mariann

12 éve, 18 napja

veruss74 írta:
Én máshogy készítem a házi vanília pudingot: 3 tojássárgáját fehéredésig, habosra keverek 3-5 dkg barna nádcukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal és egy evőkanál kukorica keményítővel.
Mikor ezzel készen vagyok, hozzákeverek lassan 4-5 dl házi tejet és forrásig melegítem. Mikor besűrűsödött, lekapcsolom, nehogy a tojássárgája megfőljön benne.
Így rendkívül, finom, krémes puding lesz belőle. Sodónak is ugyan így készítem, de ahhoz egy picivel több tejet teszek. A család imádja.
Ez egészségesebben hangzik a nádcukor miatt. mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

12 éve, 18 napja

Én máshogy készítem a házi vanília pudingot: 3 tojássárgáját fehéredésig, habosra keverek 3-5 dkg barna nádcukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal és egy evőkanál kukorica keményítővel.
Mikor ezzel készen vagyok, hozzákeverek lassan 4-5 dl házi tejet és forrásig melegítem. Mikor besűrűsödött, lekapcsolom, nehogy a tojássárgája megfőljön benne.
Így rendkívül, finom, krémes puding lesz belőle. Sodónak is ugyan így készítem, de ahhoz egy picivel több tejet teszek. A család imádja.

válasz erre

Szendrei Kinga

12 éve, 19 napja

válasz erre

Timi

12 éve, 19 napja

Ezt muszáj lesz kipróbálni mosolygó smiley

válasz erre

szagnes92

12 éve, 19 napja

Én biztosan ki fogom próbálni, anyukámnak holnap el is készítem. mosolygó smiley Imádja a vaniliát!

válasz erre

quintipor

12 éve, 19 napja

Tényleg egyszerű az elkészítése.

válasz erre

Gaddemon

12 éve, 19 napja

Ezt nem fogom kipróbálni, de ami tuti recept és egészséges is:
1 banán, 1 avokádó, 1 ek kakaópor, 1 ek xilit/eritrit/méz, stb. és 1 rúd vanília kikapart belseje - aprítógépbe be, és krémmé pürésíteni. Tökéletes puding, gyümölcsökkel, magvakkal fel is lehet turbózni.

válasz erre

leoni

12 éve, 21 napja

Ki kell próbálnom! Nyamiiiii!!!mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

12 éve, 22 napja

Ez tök jó recept mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből