Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető vajas keksz, amit természetesen ízlés szerint lehet tovább ízesíteni. Lehet például csokiba mártani vagy kandírozott gyümölcsöket belekeverni.
Hozzávalók:
200 g puha vaj
100 g cukor
1 db tojás
6 evőkanál tej
200 g liszt
100 g keményítő
Elkészítés:
A vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, a lisztet és a keményítőt. A masszát ezután tegyük a hűtőbe 10 percre. Közben a sütőt kapcsoljuk be és állítsuk 190 fokra. A hűtőből kivéve habzsákba rakjuk a masszát és tetszés szerinti formákat nyomunk belőle egy sütőpapírra.
Végül a sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket. Figyeljük a kekszeket, nehogy megégjenek. Ha már kezd a szélük barnulni, akkor vegyük ki.