Hozzávalók:
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál olvasztott sertészsír
2,5 dl tej
50 g olvasztott vaj
2 evőkanál nagy szemű só
1 db tojás
Elkészítés:
Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót, az élesztőt és a tejfölt. Majd öntsük hozzá az olvasztott zsírt és a langyos tejet. Keverjük alaposan össze a tésztát. Ha már egészen ruganyos a tészta, akkor letakarjuk és hagyjuk kelni legalább egy órát. Ha megkelt, akkor a bucit félbe vágjuk.
Mindkét bucit félujjnyi kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk egy pici sóval. Ezután cikkekre vágjuk és mindegyiket feltekerjük. Tepsire tesszük őket és megkenjük őket tojással, valamint szórunk mindegyikre egy pici nagy szemű sót.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket.