Hozzávalók:
600 g finomliszt
100 g puha margarin
30 g friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
120 g tejföl
1 kiskanál cukor
2 teáskanál só
+ 100 g puha margarin
100 g reszelt sajt
+ 1 db felvert tojás a kenéshez
Elkészítés:
Első lépésként a tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig amíg felfut. A lisztet tegyük egy tálba, keverjük el benne a sót, a tejfölt, a tojást, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összegyúrni az egészet. Ha már kezd összeállni a tészta, akkor adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd 10 percig dagasztjuk.
Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és a másik megolvasztott vajjal alaposan megkenjük és rászórjuk a sajtot is. Ezután a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni és letakarva pihentetjük 10 percig.
Ha megvagyunk vele, akkor érdemes ketté vágni a tésztát, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Jól kinyújtjuk a tésztát, majd hosszabb háromszögeket vágunk. A háromszögek hosszabbik oldalán ejtünk egy kisebb vágást, majd feltekerjük őket. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket és 30 percig kelesztjük őket egy meleg helyen.
Kelesztés után megkenjük őket a felvert tojással és ha valaki szeretné szórhat rá sajtot. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük a kifliket.