26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Házi sajtoskifli

2018. április 05.
12.0301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs is jobb egy friss, puha és foszlós kiflinél ha reggeliről van szó. Néha nehéz a pékségeknél friss kiflit venni, így érdemes otthon készíteni, ha van elég időnk és türelmünk hozzá. Mai receptünkben megtudhatod, hogyan készül otthon a sajtoskifli.
 


Hozzávalók:
600 g finomliszt
100 g puha margarin
30 g friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
120 g tejföl
1 kiskanál cukor
2 teáskanál só
+ 100 g puha margarin
100 g reszelt sajt
+ 1 db felvert tojás a kenéshez

Elkészítés:
Első lépésként a tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig amíg felfut. A lisztet tegyük egy tálba, keverjük el benne a sót, a tejfölt, a tojást, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összegyúrni az egészet. Ha már kezd összeállni a tészta, akkor adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd 10 percig dagasztjuk.

Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és a másik megolvasztott vajjal alaposan megkenjük és rászórjuk a sajtot is. Ezután a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni és letakarva pihentetjük 10 percig.

Ha megvagyunk vele, akkor érdemes ketté vágni a tésztát, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Jól kinyújtjuk a tésztát, majd hosszabb háromszögeket vágunk. A háromszögek hosszabbik oldalán ejtünk egy kisebb vágást, majd feltekerjük őket. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket és 30 percig kelesztjük őket egy meleg helyen.

Kelesztés után megkenjük őket a felvert tojással és ha valaki szeretné szórhat rá sajtot. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük a kifliket.
2 hozzászólás

baboka

7 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nem túl nehéz. Nagyon szupi.

válasz erre

Bogyó

7 éve, 9 hónapja és 14 napja

Ohhh de jó íze lehet.

válasz erre