31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Házi sajtos ropi

2021. december 10.
75.9970
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű vendégváró finomság, ami nem más, mint a házi sajtos ropi. Ez egy kicsit vastagabb mint az eredeti ropi, de annál finomabb. Nagyon könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:
90 g szobahőmérsékletű vaj
150 g liszt
120 g reszelt cheddar sajt + szóráshoz
1,5 teáskanál só
1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája

Elkészítés:
Egy tálban keverjük morzsásra a vajat, a lisztet, a reszelt sajtot és a fűszereket, majd ezt követően adjuk csak hozzá a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát. Ezután egészen vékonyra kinyútjuk és egy késsel vagy derelye vágóval vékony csíkokat vágunk.

Ezeket tepsire pakoljuk, megkenjük a tojással és megszórjuk ízlés szerint sajttal vagy akár magvakkal. Előmelegített sütőben 170 fokon 13-15 percig sütjük.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 9 hónapja és 8 napja

sajtos ropit szerintem még nem ettem

válasz erre