25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Házi sajtos keksz

2022. január 11.
62.1542
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető házi sajtos keksz, cracker. Nem kell hozzá sok minden, nagyszerű vendégvárónak vagy éppen nassolnivaló sós finomságnak.


Hozzávalók:
225 g reszelt vörös cheddar sajt
4 evőkanál puha vaj
1 teáskanál só
125 g liszt
2 evőkanál jeges víz

Elkészítés:
A sajtot és a puha vajat dolgozzuk össze kézzel vagy egy robotgéppel. Ezután adjuk hozzá a sót és a lisztet, majd két adagban a jéghideg vizet. A tészta szépen össze fog állni, amit szedjünk két részre, így könnyebb lesz kinyújtani. Előtte tegyük őket a hűtőbe fél órára.

A hűtőből kivéve nyújtsuk ki őket vékonyra, majd egységesen vágjuk össze őket kisebb négyzet alakúra. Tegyük őket sütőpapírra és előmelegített sütőben süssük őket 180 fokon 12-13 percig. Kihűlve tálaljuk.
1 hozzászólás

zsebibaba

3 éve, 8 hónapja és 6 napja

Jól hangzik. mosolygó smiley Imádom a cheddar sajtot.

válasz erre