16 °C
erős felhőzet
2025. június 09., hétfő
Félix

Házi ropi recept

2015. december 22.
6.5811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha szeretnél egy kis ropogtatni valót az ünnepekre, akkor készíts otthoni házi ropit. Sokkal egészségesebb és finomabb is, mint a bolti változata és a vendégek is biztosan odáig lesznek érte.
 


Hozzávalók:
300 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
3/4 pohár langyos víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
1/4 kocka élesztő

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele egy pohár langyos, cukros vízbe és engedjük felfutni. Közben a lisztet tegyük egy tálba. Ha felfutott az élesztő, akkor adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá a sót, az olajat és dagasszuk fényes simára a tésztát. Ezt követően letakarva, meleg helyre tesszük fél órára.

Ha megemelkedett a tészta, akkor gyúrjuk át egy kicsit és diónyi tésztadarabokból hosszú pálcikákat gyúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Szórhatunk rá egy kevés sót vagy szezámmagot.
3 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 12 napja

Szerintem ezt holnap meg is csinálom mosolygó smiley Szeretem a rágcsálnivalókat és ez biztos finom egy pohár meleg tea mellé mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 3 hónapja és 12 napja

Ezt muszáj lesz kipróbálnom.

válasz erre

csillucs

10 éve, 3 hónapja és 12 napja

Ez jó, olyan mint az olasz grissini mosolygó smiley

válasz erre