Hozzávalók:
300 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
3/4 pohár langyos víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
1/4 kocka élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele egy pohár langyos, cukros vízbe és engedjük felfutni. Közben a lisztet tegyük egy tálba. Ha felfutott az élesztő, akkor adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá a sót, az olajat és dagasszuk fényes simára a tésztát. Ezt követően letakarva, meleg helyre tesszük fél órára.
Ha megemelkedett a tészta, akkor gyúrjuk át egy kicsit és diónyi tésztadarabokból hosszú pálcikákat gyúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Szórhatunk rá egy kevés sót vagy szezámmagot.