Hozzávalók:
2 db tojás
50 g kristálycukor
50 g liszt
200 g étcsokoládé
2 dl narancsszörp
20 g zselatin fix
2 dl víz
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a zselés részt. Ehhez a szörpöt és a vizet öntsük egy lábosba, forraljuk fel, majd keverjük bele a zselatin fixet. Öntsük egy tepsibe és hagyjuk kihűlni és teljesen megdermedni a zselét. Ezt követően a piskótát állítjuk össze.
Vízgőz felett folyamatos kevergetéssel habosra verjük a tojást és a cukrot, majd adagonként a lisztet is hozzáadjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni a piskótát mielőtt dolgozunk vele. Szaggassunk tallérokat a piskótából és kisebb tallérokat a zseléből. Közben a csokoládét olvasszuk meg mikróban. A piskótákra tegyünk egy-egy zselét és öntsük le a csokoládéval. Tegyük hűtőbe a kész tallérokat, hogy megdermedjenek.