23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Házi piskótatallér

2021. szeptember 08.
36.8781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy sokak által kedvelt édesség, amit otthon is el lehet készíteni némi idő ráfordításával. A piskótatallér három részből áll, de megéri vele eltölteni egy kis időt.
 


Hozzávalók:
2 db tojás
50 g kristálycukor
50 g liszt
200 g étcsokoládé
2 dl narancsszörp
20 g zselatin fix
2 dl víz

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a zselés részt. Ehhez a szörpöt és a vizet öntsük egy lábosba, forraljuk fel, majd keverjük bele a zselatin fixet. Öntsük egy tepsibe és hagyjuk kihűlni és teljesen megdermedni a zselét. Ezt követően a piskótát állítjuk össze.

Vízgőz felett folyamatos kevergetéssel habosra verjük a tojást és a cukrot, majd adagonként a lisztet is hozzáadjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni a piskótát mielőtt dolgozunk vele. Szaggassunk tallérokat a piskótából és kisebb tallérokat a zseléből. Közben a csokoládét olvasszuk meg mikróban. A piskótákra tegyünk egy-egy zselét és öntsük le a csokoládéval. Tegyük hűtőbe a kész tallérokat, hogy megdermedjenek.
nincs még hozzászólás