10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Házi piros pesto

2021. március 09.
60.4111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető paradicsomos pesto, ami tökéletes salátákhoz, tésztás ételekhez vagy akár szendvicsekhez is használhatjuk. Érdemes belőle több adagot készíteni, hiszen sokáig eláll.


Hozzávalók:
80 g szárított paradicsom
200 g konzerv darabolt paradicsom
2 evőkanál fenyőmag
20 g reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félre tesszük. Egy konyhai aprítóba dobjuk bele a szárított paradicsomot, a reszelt sajtot, a fokhagymát és a pirított fenyőmagot, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk csak hozzá a darabolt paradicsomot és az olajat adagonként.

Kérem állagúra turmixoljuk az egészet, majd üvegbe töltjük és lezárjuk. Hűtőben pár hétig tárolhatjuk.

Fotó: BBC
2 hozzászólás

Tekla

3 éve, 10 hónapja és 26 napja

jól hangzik

válasz erre

Zita.Péter

3 éve, 10 hónapja és 27 napja

Tésztára ezek a pestok nagyon jók.

válasz erre