Sokak kedvence az ízletes, csokis-krémes kinder pingui tejszelet, amit otthon is el lehet készíteni. Mai receptünk ennek az édességnek a nagyobbik változata, amiből az egész család jól fog lakni.
Hozzávalók:
6 db tojás
250 g cukor
250 ml tej
250 g liszt
20 g sütőpor
80 g kakaó
500 g sajtkrém
300 g hideg habtejszín
100 ml tej
2 csomag vaníliás cukor
250 g porcukor
2 kiskanál citromlé
250 g csokoládé
150 ml tejszín
50 g vaj
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. Ehhez a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzá adjuk a tejet. Ezt követően szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt a krémet egy 46 cm x 32 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük. A piskótát hagyjuk hűlni, majd vágjuk középen félbe.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a krémsajtot és a porcukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot és a citromlevet. Ezután a habtejszín felverjük és szintén a krémhez adjuk. Ha kihűlt a piskóta, akkor a krém felét rákenjünk, majd a fagyasztóba tesszük 20 percre.
Ezalatt a csokoládét is elkészítjük. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a csokihoz és beletesszük a vajat. Az elkészült csokikrém felét a tejszínes rétegre kenjük, majd ismét fagyasztóba tesszük. Ezután jöhet a második sajtkrém réteg és a piskóta. Ismét fagyasztóba tesszük, majd az egészet leöntjük a maradék csokival. Hidegen tálaljuk.