Hozzávalók:
200 g törökmogyoró
170 g étcsokoládé
100 g tejcsokoládé
1 evőkanál kristálycukor
80 g vaj
30 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
Elkészítés:
Első lépésként a mogyorókat pörköljük meg egy serpenyőben. Akkor jó, ha már pattog, de figyeljünk arra, nehogy megégessük. Ezt követően egy konyharuhával dörzsöljük le a héját. Közben gőz felett olvasszuk meg az ét- és a tejcsokoládét.
A mogyorót még melegen egy aprító gépbe tesszük és teljesen simára, szinte már krémesre aprítjuk. Adjuk hozzá a vajat, a kakaóport, a cukrot és a csipet sót, ismét keverjük jól össze. Végül az olvasztott csokit is hozzáadjuk és az egészet teljesen krémesre keverjük.
Végül üvegekbe töltjük és hagyjuk kamrában megdermedni. Nem érdemes hűtőbe rakni, különben nem tudjuk majd könnyen kenni.