Desszertként is, de főételként is fogyaszthatod ezt az egyszerű és egyben isteni receptet. A házi nudli biztosan ismerős gyerekkorodból, amit jó sok porcukorral megszórva és házi lekvárral etted.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
250 g finomliszt
2 db tojás
100 g vaj
125 g zsemlemorzsa
100 g porcukor
1 csipet só
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, majd héjában főzzük meg. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, ezután nyújtótáblán szétterítjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor mehet hozzá a liszt, a vaj egynegyede, a só és a tojás. Jól összegyúrjuk, hogy a tészta összeálljon, majd hagyjuk letakarva pihenni.
Ezután szaggassuk ki a nudlikat a kezünkkel. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a nudlikat, majd pirított zsemlemorzsában megforgatjuk őket. A zsemlemorzsát vajon pirítjuk meg. Végül lekvárral kínáljuk.