9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Házi nudli baracklekvárral

2017. július 08.
8.7991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Desszertként is, de főételként is fogyaszthatod ezt az egyszerű és egyben isteni receptet. A házi nudli biztosan ismerős gyerekkorodból, amit jó sok porcukorral megszórva és házi lekvárral etted.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
250 g finomliszt
2 db tojás
100 g vaj
125 g zsemlemorzsa
100 g porcukor
1 csipet só
sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, majd héjában főzzük meg. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, ezután nyújtótáblán szétterítjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor mehet hozzá a liszt, a vaj egynegyede, a só és a tojás. Jól összegyúrjuk, hogy a tészta összeálljon, majd hagyjuk letakarva pihenni.

Ezután szaggassuk ki a nudlikat a kezünkkel. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a nudlikat, majd pirított zsemlemorzsában megforgatjuk őket. A zsemlemorzsát vajon pirítjuk meg. Végül lekvárral kínáljuk.
1 hozzászólás

Sonci

7 éve, 9 hónapja és 19 napja

Uhhh nagyon szeretem.

válasz erre