Hozzávalók:
270 g búzaliszt
20 ml olívaolaj
10 g élesztő
fél mokkáskanál kristálycukor
205 ml víz
1 mokkáskanál só
400 g darabolt paradicsom konzerv
kevés só
250 g pizza mozzarella
2 marék friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt, majd jöhet bele az olaj, a só és a cukor. Kevergessük össze és adagoljuk hozzá folyamatosan a vizet. Ha összeállt a tészta, akkor szórjuk meg a tetejét liszttel és letakarva egy órát kelesztjük.
Ha megkelt, akkor egy lisztezett munkalapra tesszük, kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük a paradicsommal, megszórjuk sóval, majd a mozzarellával megszórjuk. A mozzarellát lereszelhetjük, de szeletekre vágva is rátehetjük. A bazsalikomot tépkedjük szét és dobáljuk rá.
Előmelegített sütőben 250 fokon, 30 perc alatt készre sütjük a finom pizzát.