Mai receptünk a krémes házi mandulavaj elkészítése, mely egyáltalán nem bonyolult, csupán elég mandulát kell beszerezni hozzá. A mandulavajat kenhetjük kenyérre vagy akár palacsintára is.
Hozzávalók:
500 g nyers mandula
csipet só
Elkészítés:
A mandulát egy sima tepsin terítsük szét, majd előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 10 percig sütjük, hogy szépen megpiruljanak a mandulaszemek. Figyeljünk oda rájuk, nehogy bármelyik megégjen. Ezután hagyjuk hűlni. Egy aprító robotgépbe szórjuk bele a szemeket a csipet sóval és kezdjük el aprítani.
Ez a folyamat körülbelül 10 percig fog tartani, mire a mandula elkezd szép selymes és krémes állagú lenni. Ilyenkor lehet még ízlés szerint akár egy kis fahéjjal ízesíteni. Végül a mandulavajat egy üvegben tárolhatjuk a hűtőben.